Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Müller domov poslal dvakratnega zmagovalca Wimbledona Nadala

Deli na:
Müller domov poslal dvakratnega zmagovalca Wimbledona Nadala

Rafael Nadal in Gilles Müller - Foto: Profimedia

Šestindvajseti teniški igralec sveta Luksemburžan Gilles Müller je v osmini finala turnirja v Wimbledonu izločil četrtega nosilca, Španca Rafaela Nadala.

Po prostem dnevu na teniškem grand slamu v Wimbledonu je iz posamične konkurence izpadla prva igralka sveta, Nemka Angelique Kerber, medtem ko je bil prvi igralec sveta, Škot Andy Murray zanesljiv. Andreja Klepač je izpadla v ženskih dvojicah in napredovala v mešanih dvojicah, Katarina Srebotnik prav tako v konkurenci mešanih dvojic.

Andreja Klepač in Kanadčan Daniel Nestor sta v šestnajstini finala turnirja v Wimbledonu v konkurenci mešanih dvojic premagala indijsko-japonsko dvojico Purav Raja in Eri Hozumi s 6:2 in 7:5. Klepačevo in Nestorja v naslednjem krogu čaka Američanka Nicole Melichar in Nemec Andre Begemann.

Klepačeva je pred tem skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez izpadla v osmini finala v konkurenci ženskih dvojic, po tem ko sta ju s 6:4 in 6:4 izločili Rusinji Jelena Vesnina in Jekaterina Makarova.

Ob tem je v uvodnem dvoboju izpadla tudi mladinka Kaja Juvan, ki jo je s 7:5 in 6:3 premagala peta nosilka, Marta Kostjuk iz Ukrajine.

Katarina Srebotnik je v paru z Južnoafričanom Ravenom Klassnom izpadla v šestnajstini finala turnirja v konkurenci mešanih dvojic. Od slovensko-južnoafriške naveze sta bila boljša Hrvat Mate Pavić in Ukrajinka Ljudmila Kičenok s 6:4 in 7:5.

Prvi teniški igralec sveta Murray se je desetič prebil v četrtfinale turnirja na sveti travi, po tem ko je s 7:6 (1), 6:4, 6:4 premagal Francoza Benoita Paireja.

"Do zdaj sem tu opravil dobro delo. Danes sem najbolje udarjal žogico. S tem sem zadovoljen. V zadnjih dneh sem bil dober na treningih. Danes sem se počutil bolje kot v prejšnjih dneh. To je pozitiven premik," je bil kratek Murray.


Druga nosilka, Romunka Simona Halep je s 7:6 (3) in 6:2 izločila Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Halepova je preprečila Azarenki, da postane prva mama v 37 letih, ki bo osvojila turnir v Wimbledonu. Romunka bo po izpadu Nemke Angelique Kerber postala prva igralka sveta, če se prebije v polfinale.

Tretji nosilec slam v Wimbledonu, Švicar Roger Federer, sedemkratni zmagovalec omenjenega turnirja, je v osmini finala s 6:4, 6:2 in 6:4 izločil trinajstopostavljenega igralca, Bolgara Grigorja Dimitrova. Federer se je s tem uvrstil v petdeseti četrtfinale turnirjev za grand slam.

Švicar je ob tem postal drugi najstarejši četrtfinalist Wimbledona po Kenu Rosewallu, ki je bil leta 1971 ob preboju med zadnjo osmerico star 39 let.

Šestindvajseti igralec sveta Luksemburžan Gilles Müller je izločil četrtega nosilca, Španca Rafaela Nadala s 6:3, 6:4, 3:6, 4:6 in 15:13. Müller se je prvič v karieri prebil v četrtfinale turnirja za grand slam na sveti travi. To je bil Nadalov peti izpad po vrsti v Wimbledonu pred četrtfinalom.

Od Wimbledona pa se je poslovila Kerberjeva, ki jo je v osmini finala po dveh dveh urah in 20 minutah s 6:4, 4:6 in 6:4 premagala Španka Garbine Muguruza.

Po tretjem zaporednem neuspehu na turnirjih za grand slam - v Parizu je Nemka celo izpadla že v prvem krogu, bo morala predati naziv najboljše igralke sveta Romunki Simoni Halep ali Čehinji Karolini Pliškovi. Lani je namreč igrala v finalu, tako da bo na kakovostni računalniški lestvici izgubila precej točk.

"Ne vem, ali bo kaj drugače. Vem, kako je biti številka ena, vem, kakšen je občutek biti številka dve. Vzela si bom nekaj časa zase, trenirala in skušala spet prikazati dober tenis. Domov grem z dobrimi občutki. Vesela sem, da sem našla svojo igro. Spet igram dober tenis," ni bila posebej razočarana Nemka.

V osmini finala je izpadla tudi četrta nosilka Ukrajinka Jelina Svitolina, s 6:3 in 7:6 jo je ugnala Latvijka Jelena Ostapenko. Uspešnejši sta bili sedma nosilka ter "rabelj" Slovenke Polone Hercog Svetlana Kuznjecova, s 6:2 in 6:4 je premagala Poljakinjo Agnieszko Radwansko, in deseta nosilka 37-letna Venus Williams. Američanka je postala najstarejša četrtfinalistka v zadnjih 23 letih, leta 1994 je bila starejša Martina Navratilova. Williamsova je s 6:3 in 6:2 ugnala 19-letno Hrvatico Ano Konjuh, ki se ni niti rodila, ko je leta 1997 Američanka že debitirala na največjem travnatem turnirju.