Šport > Košarka
312 ogledov

Pri Petrolu Olimpiji zamenjali trenerja, nov že znan

Zoran Martić
Zoran Martić je moral zapustiti klop zmajev.

Upravni odbor košarkarskega kluba Petrol Olimpija Ljubljana je sklenil, da bo do zaključka tekmovalne sezone 2018/19 člansko moštvo vodil Aleksandar Nikitović. Klub se je z dosedanjim strategom Zoranom Martićem sporazumno razšel.

Devetintridesetletni Srb Nikitović je kot igralec nosil dres Crvene zvezde, Obrenovca, Umka, Doboja in CSU Sibiuja, trenersko kariero pa je začel kot pomočnik glavnega trenerja Duška Vujoševića leta 2004 pri beograjskem Partizanu. Zatem se je preselil k Crveni zvezdi, kjer je sredi marca 2011 tudi prevzel mesto glavnega trenerja in ekipo vodil v ligi Aba ter srbskem državnem prvenstvu.

Svoje košarkarsko znanje je Nikitović izpopolnjeval tudi na klopi srbske članske reprezentance, s katero je na evropskem prvenstvu 2009 na Poljskem kot pomočnik selektorja Dušana Ivkovića osvojil naslov evropskega podprvaka, dve leti kasneje pa je bil znova član strokovnega štaba na eurobasketu 2011 v Litvi. S srbsko reprezentanco je leta 2010 sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu v Turčiji. Nikitović je kot glavni trener vodil tudi srbsko reprezentanco do 16 let, bil pa je tudi pomočnik srbske univerzitetne ekipe. Na mednarodnem tekmovanju je nazadnje deloval kot selektor bahrajnske reprezentance, ki je na azijskem prvenstvu v Manili leta 2013 osvojila 12. mesto.

"Velika čast je biti poklican s strani vodstva Petrola Olimpije, še večja čast pa je postati del tako velike organizacije, kot je Petrol Olimpija. V prihajajočem obdobju imamo več ciljev. Zagotovo je glavni ta, da se dvignemo z dna lestvic v obeh mednarodnih tekmovanjih, v katerih nastopamo. Trenutno smo namreč na repu lestvice v lige Aba in lige prvakov, v obeh tekmovanjih želimo prikazati čim boljše predstave. Na naslednjih tekmah se bomo osredotočili predvsem na izboljšanje našega položaja na lestvici v ligi Aba, saj se bomo v prihajajočih tednih pomerili z ekipami iz spodnjega dela. Po tekmi z FMP nas čaka še reprezentančni odmor, med katerim bomo skušali čim več delati z igralci in jih navaditi na nov sistem igre, ki bo, upamo, prinesel pozitivne rezultate," je ob imenovanju povedal Nikitović.

Roman Lisac | Avtor: Profimedia Profimedia

Na klopi se bo Nikitoviću kot pomočnik ob Marku Anđelkoviću, Gregorju Hafnarju in Stipetu Modriću pridružil Goran Tadić. Nikitović bo ekipo prvič vodil v sredo na tekmi lige prvakov v Istanbulu proti Bešiktašu.

"Po nekoliko slabšem začetku sezone od pričakovanj smo se v nedeljo odločili za sporazumno prekinitev pogodbe s trenerjem Zoranom Martićem. Upravni odbor Petrola Olimpije je v ponedeljek že potrdil, da bo ekipo do konca sezone vodil Aleksandar Nikitović, ki se je v preteklosti dokazal z delom z mladimi, bil pa je tudi eden izmed ključnih členov strokovnega štaba srbske članske reprezentance. Po letu 2008 bo imela Petrol Olimpija na svoji klopi tako zopet tujega košarkarskega strokovnjaka, ki bo razpolagal z enako sestavo moštva in košarkarje skušal dvigniti in zbuditi v svojih igrah. Dodatnih okrepitev pri igralcih trenutno ne predvidevamo, saj smo prepričani, da je ekipa dovolj kvalitetna, da stopi na višjo raven in doseže cilje, zastavljene pred začetkom sezone. Vsi si želimo, da moštvo v najkrajšem možnem času začne kazati igre, ki bodo prinašale boljše rezultate in posledično vrnile gledalce v Stožice," je ob menjavi trenerja povedal direktor kluba Roman Lisac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice