kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.07.2017 14:30:42

Mariborčani po predzadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora se bodo v sredo ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomerili z Zrinjskim. Gre za povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, s prvega dvoboja pred tednom dni v Mostarju imajo Mariborčani po golih Luke Zahoviča in Marcosa Tavaresa prednost 2:1.

Varovanci mostarskega trenerja Blaža Sliškovića so v Maribor prispeli včeraj z avtobusom, danes pa že trenirali. Tudi Mariborčani so v polnih pripravah na dvoboj, ki jim prinaša veliko. Štajerska ekipa pa se kljub prednosti s prve tekme zaveda, da povratnega dvoboja ne sme jemati zlahka in preveč gledati v prihodnost tekmovanja, ki jim glede na žreb prinaša na papirju lažjega nasprotnika in s tem že evropsko jesen.

Vijoličasti želijo v sredo bolje nadzirati tekmo kot na prvem srečanju, prikazati lep nogomet, po besedah domačega trenerja Darka Milaniča pa morajo biti predvsem mladi igralci lačni zmage, pri tem pa se morajo zanesti tudi na pomoč izkušenj starejših igralcev.

"Po prvenstveni tekmi smo misli usmerili v to pomembno tekmo, ki nas čaka. Priprave potekajo kot po navadi, danes gremo v karanteno, da se v miru pripravimo in dogovorimo. Glede kadra je tako, da ne bo Blaža Vrhovca zaradi dveh rumenih kartonov, prav tako ni nared Damjan Bohar, dobra novica pa je, da je Marko Šuler včeraj že individualno treniral in danes tudi z nami na igrišču. Upam, da bo šlo v takem toku naprej, da bo lahko jutri nastopil," je pred jutrišnjo tekmo napovedal trener Maribora Darko Milanič.



"Glavni cilj je, da tekmo dobimo. Moramo doseči zadetek in na drugi strani ne želimo prejeti gola. Zelo pomembno je, kako bomo nastopali v napadu, nasprotniku pa želimo pokazati, da se bo moral posvetiti obrambi. Narediti želimo vse, da bomo v vseh pogledih bolj agresivni, v vseh trenutkih igre moramo prepoznati, kaj je potrebno storiti," je še dejal mariborski strateg.

Ekipa, ki bo po sredinem dvoboju napredovala, se bo v 3. krogu pomerila z uspešnejšim v obračunu Hafnarfjördur - Vikingur. Prva tekma na Islandiji se je končala z 1:1, odločitev bo padla drevi na Ferskih otokih. Prva tekma 3. kroga bo 25. ali 26. julija na igrišču uspešnejšega v obračunu Maribor - Zrinjski, povratna 1. ali 2. avgusta v gosteh.

Mariborska občina pa je meščane že pozvala, da se na tekmo, za katero je še na voljo nekaj vstopnic, odpravijo s tokrat brezplačnim mestnim javnim prevozom, uporabnik bo moral zgolj pokazati veljavno vstopnico, saj bodo tudi mestni redarji poostreno obravnavali napačno parkirana vozila. Ulice okrog stadiona bodo kot po navadi ob velikih tekmah zaprte za promet.

Članki iz rubrike