V nedeljo, 12. novembra, ne zamudite ...

Zvečer bodo v ospredju volitve, opoldne bodo o prvaku odločali v Moto GP, popoldne priporočamo film Nikostratos, na Liffu pa Rezalci jezikov.

Objavljeno
10. november 2017 15.55
MotoGP Season Finale
M. K., VIkend
M. K., VIkend
  • Predsedniške volitve: TVS 1 ob 20.00 in  Pop TV ob 22.45

Na TV Slovenija bodo ves dan spremljali potek volitev in zvečer volilne izide. Voditelj bo Dejan Ladika. Po Dnevniku pa bo posebno volilno oddajo vodil Igor Bergant. Vklapljali se bodo v oba volilna štaba, se s kandidatoma in drugimi zanimivimi osebnostmi pogovarjali v tiskovnem središču, v studiu podrobneje analizirali in komentirali izide, in neposredno prenašali prvi govor novoizvoljenega, šestega predsednika Republike Slovenije iz tiskovnega središča v Cankarjevem domu.

Na Pop TV bodo po nedeljskem zaprtju volišč prvi odzivi na vrsti že ob 19. uri v oddaji 24 ur in med vklopoma ob 20.30 in 21.30, v večerni oddaji pa bodo počakali na dokončen razplet predsedniške tekme. Z gosti bodo pokomentirali izide, novega ali starega predsednika pa temeljito izprašali o načrtih.

Priporočamo še:

  • Nikostratos: TVS 1 ob 15.10 (PREMIERA)

Nicostratos le pélican. Francija/Grčija, 2011. Režija: Olivier Horlait. Igrajo: Emir Kusturica, Thibault Le Guellec, François-Xavier Demaison, Jade-Rose Parker. Komendija/drama. 92 minut.

Štirinajstletni Yannis s krutim očetom živi na majhnem grškem otoku. Nekega dne reši mladega pelikana in zanj na skrivaj skrbi v bližnji votlini. Ko pelikan zraste, ga domačini posvojijo in izkoristijo kot turistično zanimivost. Tudi Yannis postane priljubljen, med drugim pri nečakinji lastnika edinega lokala na otoku, le oče na Yannisa in pelikana še vedno gleda negativno. Čeprav Emirja Kusturico poznamo predvsem kot mednarodno priznanega režiserja, tudi njegove igralske avanture niso redkost. V tej sentimentalni komediji odigra negativca, ki se omehča. Prijeten ogled za nedeljsko popoldne.

  • Slalom (M): TVS 2 ob 9.55 in 12.55

Alpsko smučanje. Svetovni pokal. Prenos iz Levija.

  • MotoGP: Kanal A ob 12.00

VN Valencije. Prenos.

Najboljšega med najboljšimi bo odločila šele zadnja dirka. Bo Marc Marquez dokazal, da velika verjetnost, da osvoji nov naslov, zanj ni pritisk?

  • Nogomet: TVS 2 ob 20.35

Dodatne kvalifikacije za SP 2018. Grčija : Hrvaška. Prenos iz Pireja.

Hrvati so doma prepričljivo ugnali Grke s kar 4 : 1, tako da se povratna tekma zdi samo formalnost. Grke bi na prvenstvo popeljala na primer zmaga s 3 : 0.

Vikendov namig za današnji Liffe:

  • Rezalci jezikov (Tungeskjærerne)

Na severu Norveške 10-letniki med šolskimi počitnicami tradicionalno delajo v ribji tovarni, kjer režejo jezike polenovkam. Za to tudi dobro zaslužijo. Prijeten, zabaven in poučen dokumentarni film je namenjen otrokom od 8. leta naprej, a bo navdušil tudi odrasle. Film smo nedavno podrobno predstavili v rubriki Dokumentirano. Film je na sporedu ob 17. uri v Kinodvoru.