Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
23. 11. 2017,
10.57

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 Gašper Vidmar Erik Spoelstra Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Četrtek, 23. 11. 2017, 10.57

6 let, 5 mesecev

Goran Dragić še vedno plačuje ceno za EuroBasket 2017

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

1

"To je moja najtežja sezona," po sedemnajstih tekmah nove sezone priznava zamrznjeni kapetan slovenske košarkarske reprezentance in zvezdnik severnoameriškega poklicnega moštva Miami Heat Goran Dragić.

Dobra dva meseca po osvojenem naslovu evropskega prvaka se oslabljena slovenska košarkarska reprezentanca pripravlja na prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu 2019 (v petek se bo v Stožicah pomerila z Belorusijo). Njen "zamrznjeni" kapetan Goran Dragić medtem lovi šampionski igralski ritem v ligi NBA, kjer je z Miamijem po 17 tekmah in osmih zmagah še pod pragom končnice.

Dober obet je zanesljivo ponudila sredina tekma z Bostonom, ki je moral prav pri Dragićevi ekipi prekiniti niz zmag (104:98). Gogi je ob tem vknjižil 27 točk in si na obraz povrnil nasmeh. Ta je letos manj izrazit in redkejši. A ne le zaradi občasne moštvene neučinkovitosti, devetih porazov in vloge Sizifa, temveč tudi zaradi utrujenosti. Po EuroBasketu so bile namreč baterije, predvsem na psihični ravni, izpraznjene.

Kapetanski trak je Dragić predal Gašperju Vidmarju. | Foto: Vid Ponikvar Kapetanski trak je Dragić predal Gašperju Vidmarju. Foto: Vid Ponikvar "Najtežja sezona"

"To bo moja najtežja sezona v karieri. To že zdaj čutim na svojem telesu," pravi 31-letni Ljubljančan, ki ob tem ne skriva, da so to zapozneli računi, ki jih plačuje za svoj izjemen vložek v projektu EuroBasket 2017. Vanj je Dragić vložil vse, kar je imel, ter ob izrazitem čustvenem prispevku združil vodstvene odlike, organizatorske vrline in strelski navdih. Kot kapetan in nesporni vodja na parketu je Slovenijo popeljal do zgodovinskega naslova evropskega prvaka.

"Bilo je vredno! Teh trenutkov ne bom nikoli pozabil. A ne bom se predajal," pravi 194 centimetrov visoki organizator igre, ki letos v ligi NBA v povprečju dosega 18,8 točke, 4,3 skoka in 4,6 asistence, ter dodaja: "Treba se je prebiti skozi sezono. Ne iz meseca v mesec, temveč iz dneva v dan. Tudi z masažo, s sprostitvijo … Baterije bom polnil po sezoni."

Spoelstra: Goran je zmagovalec

Da je od Dragićevega vodstvenega navdiha precej odvisna uspešnost moštva, se zaveda tudi strokovno vodstvo Miamija, na čelu katerega je 47-letni trener Erik Spoelstra. Ta je med drugim poleti znova obiskal tudi Ljubljano in se na lastne oči prepričal o Gogijevem reprezentančnem delovanju. Ob tem v polnih Stožicah na prijateljski tekmi proti Hrvaški ni skrival navdušenja.

Z izbranimi besedami o edinem Slovencu v ligi NBA govori tudi na Floridi. "Veseli smo, da ga imamo. Z vsemi se dobro razume. Z leti v klubu kaže vse več vodstvenih odlik. Združuje fante in pomaga pri osredotočanju. Zaradi tega je edinstven. Je zmagovalec," pravi Spoelstra.

 

 

Več o Goranu Dragiću v ligi NBA si boste lahko ogledali v oddaji Zicer. Ta je vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu na programu Planet 2.
Ne spreglejte