Deloskop izpostavlja: Kaznovana trdosrčnost ali Peteršiljčkovo mamo rubijo

Ljubljana, Kulturnica Lutkovnega gledališča Ljubljana, v petek, 19. 12., ob 17.00 in 19.00. Lutkotečna predstava za otroke, starejše od 4 let. Premieri za vabljene.

Objavljeno
18. december 2014 13.24
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Niko Kuret: Kaznovana trdosrčnost ali Peteršiljčkovo mamo rubijo. Unima Slovenija v sodelovanju z LGL, Mini teatrom in Freyer teatrom, Ljubljana, 2014. Režija: Edi Majaron. Lutke: Niko Kuret po zamisli Boža Pengova. Scenografija: Agata Freyer. Nastopata: Lovro Finžgar in Nik Škrlec.

Letos mineva osem desetletij od izida knjige dr. Nika Kureta Pravi ljudski oder (1934), ki poudarja pomen gledališča in gledališke vzgoje. Ob tem jubileju so pripravili uprizoritev Kuretove igrice Kaznovana trdosrčnost ali Peteršiljčkovo mamo rubijo z njegovimi izvirnimi lutkami.

Predstava je nastala v produkciji Unima Slovenija (društva slovenskih lutkovnih ustvarjalcev in prijateljev lutk) v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana, Mini teatrom in Freyer teatrom ter v režiji Edija Majarona in bo premierno uprizorjena danes ob 17. uri v Kulturnici Lutkovnega gledališča Ljubljana.