Šport > Nogomet
276 ogledov

Zahović pred Ligo prvakov tudi o prihodnosti sina

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Profimedias
Maribor se v novo sezoni, ki jo začenja v sredo v Mostarju s prvo tekmo 2. predkroga lige prvakov, podaja s prevetreno in pomlajeno ekipo, a z enako visokimi pričakovanji kot v preteklosti. Športni direktor Zlatko Zahović je potrdil, da so možnosti za odhod njegova sina Luke Zahovića, z Daretom Vršičem pa niso našli skupnega jezika.

"Zaenkrat je član Maribora. Če bo jutri član Maribora, bo na razpolago trenerju za tekmo z Zrinjskim," je o danes najbolj vroči temi - morebitnem odhodu Luke Zahovića - dejal nekdanji izvrstni slovenski reprezentant. Zlatko Zahović je nato nadaljeval: "Vsako uro so večje možnosti, da bo igral. Je nepredvidljivo. Nekaj ponudb smo odbili. Maribor je izkušen v teh stvareh. Velika možnost je in upam in želim si, da bo v sredo zaigral oziroma bo v kadru."

Maribor bo v novo sezono zakorakal brez nekaterih nosilcev zadnjega leta, saj se je Milivoje Novaković nedavno upokojil, Dare Vršič pa ni podaljšal pogodbe z državnimi prvaki. O tem je več povedal Miran Pavlin, pomočnik mariborskega športnega direktorja.

"Dare je toliko let z mano, da sva si zelo blizu. V zadnjih mesecih je med njim in mano prihajalo do različnih mnenj. Pri svojih letih se je odločil, da bo tvegal in skušal najti klub za veliko več denarja. Moje mnenje je, da bo te stvari zelo težko uresničil. Kakšen teden nazaj sva bila na vezi, on je še vedno pri istem. NK Maribor je veliko večji klub od vseh nas in njega. Nogomet se hitro spreminja, je dnevni biznis. Hitro greš v pozabo, če nisi aktiven. Mi moramo gledati na ti dve tekmi z Zrinjskim. Dare je bil velik igralec, ti igralci, ki so tukaj, so najboljši za klub," je dejal Pavlin, Zahović pa je dodal, da si je NK Maribor Vršića želel, toda igralec se je odločil drugače.

Kljub vsemu je Zahović zadovoljen s potekom priprav, vloženim delom in ekipo: "Pomladili in prevetrili smo ekipo. To ima svoj davek. Prepričan sem, da bo uspešna sezona. Mogoče bo v določenem trenutku prišlo do kakšnega padca, nihanj. Fantje so v pripravljalnem obdobju delali odlično. Malo smo presenečeni nad podobo ekipe. To so mladi fantje, na hrbet jim je padlo breme, ker so naši nosilci odšli. Priprave so izpeljali z odliko in zelo, zelo pozitivno zremo v sezono."

Prvi preizkus Maribor čaka v sredo. V Mostarju bo na prvi tekmi 2. predkroga lige prvakov igral proti Zrinjskemu. "Kadar govorimo o prvaku, govorimo o kvalitetni ekipi. V našem bivšem prostoru je veliko talenta. Dobro se bomo morali pripraviti. Tako kot leta 2014 bomo morali znati trpeti v določenih momentih. Imamo kvaliteto na naši strani. Ne glede na to, da bo tekma zelo izenačena, smo prepričani, da bo šla tekma v našo smer. Že v Mostarju gremo na zmago," meni Zahović.

"Ne morejo nam pripraviti posebnih presenečenj. Nekaj informacij smo že posredovali igralcem, preostale bomo v prihodnjih dneh v obliki videoanalize in tudi skozi treninge. Videli smo igrivo, nadarjeno ekipo, ki pa se ji moramo postaviti po robu z našimi najboljšimi značilnostmi. Moštveni duh mora biti naš zaščitni znak," pa je za klubsko spletno stran dejal trener Maribora Darko Milanič.

Komentarjev 1
  • franke 19:56 11.julij 2017.

    UPAM DA SIN NI TAK BUTL KOT FOTER.