favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
10 19.10.2018 14:55:56

Začasna ali stalna rešitev? Slovenski dnevnik razkriva, kdo naj bi bil naslednji slovenski selektor!

Dva dneva po prekinitvi sodelovanja s Tomažem Kavčičem, ki se je moral z mesta selektorja slovenske izbrane vrste posloviti zaradi slabih rezultatov v ligi narodov, še ni znan naslednik, ki bo zapolnil vrzel na slovenski klopi. Dnevnik v današnji izdaji ugiba, da naj bi začasno Slovenijo vodil Primož Gliha, vodja mlade reprezentance.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović si bo vzel čas za izbiro kandidata, "res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo". To možnost je omenil na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, ko je javnosti dan po tekmi s Ciprom (1:1) sporočil, da Kavčič ni več selektor. Slovenska reprezentanca bi lahko zadnji dve novembrski tekmi v ligi narodov igrala pod vodstvom obstoječih kadrov.

Dnevnik v petkovi tiskani izdaji domneva, da naj bi tekmi doma proti Norveški in v gosteh proti Bolgariji "začasno vodil ravno Primož Gliha, saj je med najbolj izpostavljenimi hišnimi trenerji v nogometni zvezi".


Gliha je imel ob prevzemu mlade reprezentance pred štirimi leti podporo Aleksandra Čeferina, nekdanjega predsednika slovenske zveze, zdajšnjega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), opozarja Dnevnik in navaja, da je Glihi pogodba z nogometno zvezo potekla po torkovi kvalifikacijski tekmi s Francijo, ko je reprezentanca do 21 let prijetno presenetila z neodločenimi izidom 1:1.

Utrip v javnosti glede izbora novega selektorja ne pušča veliko dvomov. Želja navijačev je vnovično ustoličenje Matjaža Keka, ki ga zelo ceni tudi zdajšnji predsednik slovenske zveze Mijatović. A Kek, tako še piše Dnevnik, ne uživa polne podpore med vsemi funkcionarji v nogometni zvezi, ki ga je pod vodstvom Čeferina odstavila leta 2011.

Kek se o vprašanju vnovičnega prihoda na položaj slovenskega selektorja javno še ni želel opredeljevati, prav tako ni želel komentirati razmer v slovenski reprezentanci. Ko je deloval na slovenski klopi, je bil z 41 odstotki zmag najuspešnejši selektor v zgodovini. Reprezentanco je nazadnje popeljal na veliko tekmovanje in za las ostal brez nastopa v izločilnih bojih svetovnega prvenstva v Južni Afriki 2010. Šestega oktobra je končal svojo petinpolletno uspešno misijo pri hrvaškem prvoligašu Rijeki, s katero je bil hrvaški prvak, dvakratni pokalni in enkrat superpokalni prvak.

Značke: nogomet, slovenija, tisk

Članki iz rubrike