testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 16.01.2018 20:19:59

Tevez podcenjevalno do kitajske avanture: Sedem mesecev sem bil na počitnicah

vszi
Argentinski nogometaš Carlos Tevez je bil skoraj leto najbolje plačan nogometaš na svetu, pri tem pa se ni posebej trudil. V pogovoru z argentinskimi novinarji je priznal, da je bil pri ekipi Shanghai Shenhua bolj ali manj na počitnicah, kar nekoliko podcenjevalno je dejal, da resnega nogometa ni igral, odhod pa je ocenil kot napako.

"Imel sem sedemmesečni počitek. Že prvi dan, ko sem prišel tja, sem se hotel vrniti v Argentino," je dejal 33-letni argentinski napadalec, ki je v eni sezoni zaslužil kar 37 milijonov evrov oziroma 762.000 evrov tedensko.

Vodstvo kluba na čelu s trenerjem Gustavom Poyetom ga je redno kritiziralo, nogometaš se naj ne bi trudil, imel višek kilogramov, večkrat pa so ga opažali pri nočnih izhodih v mestne restavracije.



"Njihove kritike so popolnoma upravičene. Enostavno nisem vedel, kaj tam delam. Povsem razumljivo je, da so se jezili name," je še dejal Tevez, ki je za ekipo odigral 20 tekem, dosegel pa le štiri gole. Izkazalo se je, da so Kitajci za vsak njegov gol plačali 9,2 milijona evra.

Tevez je imel s klubom iz Šanghaja dveletno pogodbo, a sta ju strani na obojestransko zadovoljstvo prekinili že po sedmih mesecih. Nogometaš se je vrnil v domovino, igral bo za ekipo Boca Juniors, pri kateri je bil v svoji karieri že dvakrat. "Želim spet uživati v nogometu," je svojo željo predstavil nekdanji napadalec Juventusa, Manchester Uniteda, West Hama, Manchester Cityja in brazilskega Corinthiansa.

Značke: nogomet, argentina

Članki iz rubrike