kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.11.2017 13:28:54

Jedinak popeljal Avstralijo na SP

Reuters
Nogometna reprezentanca Avstralije je predzadnja udeleženka svetovnega prvenstva 2018 v Rusiji. Avstralci so v povratni tekmi dodatnih kvalifikacij v Sydneyju s 3:1 (0:0) premagali Honduras in se z istim skupnim izidom uvrstili na prvenstvo, saj se je prva tekma končala brez golov.

Junak tekme je bil avstralski kapetan Mile Jedinak, zvezni igralec angleške Aston Ville, ki je dosegel vse tri gole. Prav vsi štirje zadetki so padli v drugem polčasu. Avstralci so povedli v 54. minuti, Jedinak, sicer Avstralec hrvaškega rodu, pa je v 72. in 85. minuti izkoristil še dve najstrožji kazni. V izdihljajih tekme je Honduras izid znižal z golom Albertha Elisa.


Avstralija se je na prvenstvo uvrstila petič in četrtič v nizu. Pred njo so si nastop v Rusiji zagotovili Brazilija, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japonska, Južna Koreja, Saudska Arabija, Mehika, Panama, Kostarika, Nemčija, Anglija, Belgija, Španija, Poljska, Islandija, Srbija, Francija, Portugalska, Maroko, Tunizija, Senegal, Nigerija, Egipt, Švica, Hrvaška, Švedska in Danska.

Zadnji udeleženec bo znan v noči s srede na četrtek, v zadnjem kvalifikacijskem dvoboju bo Peru gostil Novo Zelandijo. V prvi tekmi ni bilo golov.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike