Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
10.57

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

FIFA SP 2018

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 10.57

5 let, 9 mesecev

Francoski časniki poveličujejo nogometne junake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Benjamin Mendy | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Dan slave je prišel, je z verzom iz himne zmago francoskih nogometašev na svetovnem prvenstvu v Rusiji pospremil časnik Le Figaro. Fotografija francoskega kapetana Huga Llorisa z dvignjenim pokalom je krasila tudi večino drugih naslovnic, na katere so zapisali: Med zvezdami, Francija, ki zmaguje, Še enkrat, Cesarji in Ljubimo vas!

Na časniku Liberation je odjeknil naslov Še enkrat! Ob tem so zapisali, da mlada francoska ekipa na turnirju nikoli ni zares izpolnila potenciala, a je bilo to vseeno dovolj za zmago.

Le Journal du Dimanche je na zadnji strani k imenu časnika dodal dve zvezdici, zraven pa so objavili fotografijo, na kateri pokal v rokah drži Olivier Giroud. Ob tem so se pri časniku poigrali z dejstvom, da napadalec angleškega Chelseja nasprotnikove mreže na prvenstvu ni zatresel niti enkrat, a se je do pokala dokopal skoraj takoj po zmagi.

Na naslovnici so medtem objavili fotografijo navijačev, ki nazdravljajo ob slavoloku zmage, in dodali: Francija, ki zmaguje.

Kylian Mbappe | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Večna sreča

Regionalni La Montagne se je poklonil "cesarjem", Le Parisien pa je zapisal, da so imeli francoski nogometaši po drugi zmagi na svetovnem prvenstvu "glave med zvezdami". Pariški časnik je izpostavil najboljšega mladega igralca turnirja Kyliana Mpabbeja, ki je prvi najstnik, ki je zadel v finalu svetovnega prvenstva po Peleju leta 1958. "Bil je vrhunski gol, še posebej zato, ker nam je dal krila," so dodali.

Športni časnik L'Equipe je na naslovnici zapisal "večna sreča". Izpostavili so Paula Pogbaja, Mbappeja in Antoina Griezmanna, ki so se po mnenju časnika zapisali med legende. "Ljubimo vas," pa je nogometašem prek naslovnice sporočil La Depeche.

Sportal Med velikim slavjem Francozov umrla dva navijača #video #foto
Ne spreglejte