Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

lp
lp
0 01.05.2016 12:05:42

Bo moral Maribor loviti tri zadetke razlike?

Grega Wernig
Dvaintrideseti krog prve lige se bo zaključil danes popoldne (ob 17. uri) na koprski Bonifiki, kjer bo gostovala še vedno vodilna Olimpija.

Včerajšnji remi Mariborčanov v Celju je namreč zadostoval le za izenačenje z večnim tekmecem po osvojenih točkah, upoštevaje kriterije razvrščanje pa Ljubljančani ostajajo na prvem mestu.

Do konca izjemno izenačenega prvenstva, v katerem se vodilni moštvi, zdaj eno zdaj drugo, zapletata v lastne težave in obenem grešita na zelenicah, so ostali še štirje krogi. Prvi, prihodnji konec tedna, bo morda v mnogočem že odločilen, v Stožicah se bosta namreč pomerila Olimpija in Maribor.

ČE OLIMPIJA ZMAGA V KOPRU, LAHKO TUDI IZGUBI VEČNI DERBI
Če bodo danes nogometaši Olimpije - prvič jih bo vodil novi trener in nekdanji strateg Kopra Radolfo Vanoli - uspešni in bodo z novimi tremi točkami tekmecu pobegnili na prav takšno razdaljo, potem si bodo lahko prihodnjo soboto privoščili celo poraz. Seveda ob predpostavki, da bosta Olimpija in Maribor na preostalih treh tekmah enako uspešna.

V primeru da bodo imeli zeleno-beli pred derbijem tri točke naskoka, bodo v Stožicah vijoličasti lovili zmago s tremi zadetki razlike, manj izdatna zmaga (za zadetek ali celo dva) bi namreč v medsebojni primerjavi v ospredje postavila Ljubljančane. Ti so avgusta v Ljudskem vrtu z izdatnim prispevkom Ezekiela Hentyja in Andraža Šporarja, ki ju ni več v moštvu, slavili z 0:3, ostala dva derbija pa sta se končala brez zmagovalca.


SPOMLADI NAJBOLJŠI MARIBOR, OLIMPIJA 4.
Po zadnjem derbiju v Mariboru (5. marca) je bila na lestvici razlika v korist Olimpije šest točk, zatem pa sta moštvi veliko grešili. Aktualni državni prvaki so na osmih tekmah zapravili šest točk, trenutno vodilni pa v sedmih kar devet. Na lestvici spomladanskega dela prvenstva je prvi Maribor s 27 točkami, drugi so Krčani s 23 točkami, Ljubljančani pa so četrti z dvajsetimi.

Po večnem derbiju bo Olmpija gostovala v Celju in Velenju, v zadnjem krogu pa bo v Stožicah gostila Krko. Mariborčani bodo gostili Rudarja, gostovali v Novem mestu in v Ljudskem vrtu pričakali Gorico.


Večni derbiji v tej sezoni
Maribor Olimpija 0:3 (Henty 2, Šporar)
Olimpija - Maribor 2:2 (Šporar 2; Bajde, Stojanović)
Maribor - Olimpija 0:0

Članki iz rubrike