favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 16.01.2018 18:18:34

Blagotinšek bo lahko igral proti Črni gori

Arsen Perić
Slovenski rokometaš Blaž Blagotinšek bo na sredini tekmi evropskega prvenstva v Zagrebu proti črni gori lahko igral, ker krovna zveza EHF proti njemu ni sprožila dodatnih disciplinskih postopkov po prejetem rdečem kartonu na tekmi z Nemčijo.

Kot je danes sporočila Rokometna zveza Slovenije, je disciplinska komisija EHF Rokometni zvezi Slovenije sporočila, da zoper Blaža Blagotinška zaradi rdečega kartona ni sprožen noben postopek, tako da bo lahko zaigral na tekmi proti Črni gori.


Slovenski rokometaš je rdeči karton prejel po koncu tekme, ko sta litovska sodnika po ogledu posnetka ocenila, da je bil Blagotinšek v trenutku zadnjega nemškega napada manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča in s tem na nedovoljen način oviral zadnji nemški napad. Po rdečem kartonu sta po novih pravilih dosodila še sedemmetrovko za Nemčijo, ki jo je ta izkoristila za izenačenje na 25:25.

Slovenija se je na takšno odločitev pritožila, a je EHF njeno pritožbo zavrnila. V slovenski zvezi se sicer še odločajo, ali bo slovenska ekipa zaradi spornih sodniških odločitev na dosedanjem delu EP morda celo zapustila tekmovanje.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike