900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 16.01.2018 14:53:01

KAKŠNE BESEDE, KAKŠEN POZIV! Po (ne)prespani noči se je oglasil VUJOVIĆ: Na rokomet je bilo zlite preveč GNOJNICE, zdaj pa je čas ...

Martin Metelko
Slovenski rokometaši se v času "ping-ponga" med Rokometno zvezo Slovenije in Evropsko rokometno zvezo (EHF) glede sporne odločitve v končnici tekme na ponedeljkovi tekmi z Nemčijo na evropskem prvenstvu na Hrvaškem skušajo najbolje pripraviti na sredino zadnjo tekmo v skupinskem delu s Črno goro, ki se bo v zagrebški Areni pričela ob 20.30.

Od razpleta tega odločilnega dvoboja bo znana usoda slovenske reprezentance na 13. evropskem prvenstvu na Hrvaškem. V primeru poraza se bo tretjeuvrščena izbrana vrsta na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji vrnila v domovino, v primeru neodločenega izida ali zmage pa bo - po porazu z Makedonijo in neodločenem z Nemčijo - v Varaždin prenesla le eno točko, kar pa je slabo izhodišče pred naslednjimi tremi tekmami v drugem delu in spopadi z najboljšimi tremi izbranimi vrstami iz skupine D, v kateri nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.

"V današnjih dopoldanskih urah nismo vadili, tekma z Nemčijo nam je vzela veliko telesne moči in nas zavoljo čudnih dogodkov tudi čustveno povsem izpraznila. Po tako nepravičnih tekmah z Makedonijo in Nemčijo je zelo težko najti pravo motivacijo, predsedniku in vodstvu RZS bi le sporočil, da naj bodo odločni in pogumni pri celotni zadevi, tako kot sam zahtevam od svojih varovancev na igrišču. V zadnjih dneh je bilo toliko gnojnice zlite na rokomet, čas je, da nekdo začne s čiščenjem. Podprli bomo vsako odločitev naše zveze, v primeru našega nastopa pa bomo naredili vse, da premagamo Črno goro," je vidno razočaran zavoljo razpletov na uvodnih dveh tekmah dejal slovenski selektor Veselin Vujović.



"Črna gora se je na drugi tekmi v Zagrebu prikazala v zelo lepi luči in bila vse do konca dvoboja povsem konkurenčna Makedoniji. Njihova zunanja vrsta je bila sijajna, v vsakem primeru bo naša velika tekmica na sredini tekmi. Gre za ekipo, ki ne potrebuje dodatne motivacije, na tovrstnih tekmah gre vedno do konca, hkrati pa se zaveda, da ji zmaga prinaša preboj v drugi del tekmovanja. To bi bilo za Črno goro velikanski uspeh, za nas pa velik neuspeh," je še dodal črnogorski strokovnjak na slovenski klopi.

Črna gora je na evropsko prvenstvo dopotovala brez svojega prvega zvezdnika Vuka Borozana, na uvodnih dveh tekmah v Zagrebu pa je najprej visoko izgubila proti Nemčiji z 19:32, na drugi z Makedonijo pa z 28:29.

Značke: rokomet, ep, slovenija

Članki iz rubrike