Gre za izjemno zanimiv žanrski projekt, ki pod režisersko taktirko Dejana Zečevića nastaja v srbsko-slovensko-korejski produkciji. V znanstvenofantastičnem trilerju, v katerem igrata tudi srbski zvezdnik Dragan Mićanović in legenda ameriških televizijskih serij, Monte Markham, bo Katarina Čas nastopila kot tajna agentka.

Slovenska igralka je v sredo v Beograd prispela naravnost z newyorške premiere drame Danny Collins, v kateri je zaigrala ob boku hollywoodskega zvezdnika Al Pacina. Snemanje bo naslednje tri tedne potekalo na različnih lokacijah v Beogradu in Pančevu, ena od prvih lokacij pa je bil beograjski Hotel Zira.

Znanstvenofantastični triler THE RIFT sicer prinaša zgodbo ameriških in srbskih agentov na njihovi misiji zavarovanja podatkov iz padlega ameriškega vojnega satelita. Da ne gre za rutinsko nalogo, ugotovijo ob prihodu na mesto padca, saj jih namesto satelita tam pričaka nekaj drugega … nekaj sovražnega, kar prihaja iz vesolja. Tako se začne boj za preživetje.

Gre za žanrski podvig producentov Milana Todorovića in Marka Jocića, ki sta s prejšnjima projektoma Zona mrtvih in Mamula dosegla prepoznavnost in uspeh širom sveta. Mamula je denimo trenutno v kategoriji tujih filmov na odličnem četrtem mestu po gledanosti na ameriškem Netflixu. Srbsko-slovensko-korejsko produkcijo poleg Jocića in Todorovića (Viktorija Film in Talking Wolf Productions) zaokrožujejo še More in Dorup (Južna Koreja), BBO Star (Slovenija) ter Digitalkraft in Media Plus (Srbija).


Zadnje novičke

Prejšnji članekBelgijski predstavnik na Eurosongu prepričal tudi Sio
Naslednji članekEvino spoznanje 19. del