Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 13.11.2018 08:54:05

ZAHOVIĆ osupnil z odzivom na zadnji dogodek v Ljudskem vrtu: Ne smemo pozabiti, da govorimo o navijačih, ki ...

Zlatko Zahovič
Drago Wernig - TAKA
Zlatko Zahović pred reprezentančnim premorom o zadnjih dogodkih.

Klubski nogomet bo imel dva tedna premora, zdaj bodo na svoj račun prišle reprezentance. Pred kratkimi počitnicami je za uradno spletno stran mariborskega prvoligaša spregovoril Zlatko Zahović, športni direktor Maribora je popihal na dušo vsem navijačem vijoličastega kluba.

"Po nesrečnem porazu v derbiju, ki se vedno lahko zgodi, v našem primeru tudi z zadevami, na katere ne moremo oziroma nismo mogli vplivati, smo imeli odličen odziv. Z vseh strani. Ne samo z igralske in trenerske," je uvodoma začel Zahović in se dotaknil tudi pokalnega tekmovanja in dveh zaporednih zmag v prvenstvu.



"To zmore samo velika ekipa. Na takšen način se lahko vrnejo samo šampioni. In klub, ki je doživel slabe in dobre trenutke. Klub z življenjskimi izkušnjami. Klub v polnem pomenu besede, z neprecenljivo navijaško podporo. Ko v Domžalah, v 92. minuti, slišijo gremo Maribor, imajo igralci dodatno energijo. Ne glede na številčnost se čuti podpora, veliko pri vseh uspehih izhaja iz naših ljudi. Navijači dajejo, igralci vrnejo. To je Maribor!" A ob tem je spregovoril tudi o navijačih in potezi, na katero je še posebej ponosen.

"Gre za odziv, na katerega smo lahko zelo ponosni. Ne smemo pozabiti, da govorimo o navijačih, ki jih nihče ne more zmanipulirati, saj so doživeli vse v nogometu. Naslove državnega prvaka v serijah, pokalne trofeje in v superpokalu, evropske mejnike. Občinstvo, ki je videlo tri Lige prvakov, tri Lige Europa in dočakalo evropsko pomlad, je občinstvo, ki zna prepoznati vrednost ter iskrenost. Te navijače je zelo težko prepričati v nekaj drugega, kot v to, kar sami začutijo. Kar so naredili gledalci po tekmi proti Triglavu, je razlog za aplavz njim. Ponosni smo na ljudi, ki so zaploskali sojenju, ki je bilo iskreno. Tako kot naši navijači. Želimo si takšne iskrenosti v Ljudskem vrtu in vseh naših stadionih skozi celotno sezono. Navijači so namenili podporo za hrabrost. Cenijo znanje, znajo ločevati med negativnimi in pozitivnimi zadevami. Kot se negativno odzovejo na slabe stvari, se pozitivno na dobre. Velik klub delajo veliki navijači, ki so ob vsej podpori pokazali tudi, da znajo opravičiti. Opravičijo pa lahko samo veliki ljudje. V klubu smo še enkrat več ponosni na njih. To pa ni prvi takšen odziv. Dokaz, da se v Ljudskem vrtu zaploska sodnikom tudi v primeru, ko Maribor ne doseže želenega rezultata, ne sega daleč nazaj. Proti Qabali si pred dvema letoma nismo priigrali napredovanja v skupinski del, a so Viktor Kassai in preostali člani madžarske sodniške ekipe ob odhodu z igrišča dobili aplavz s tribun."

Značke: zahović, maribor

Članki iz rubrike