OSEM MESECEV

Na OI dopingirani hokejist Jeglič prejel odločbo: taka je njegova kazen

Zapisal je, da je kazen, ki jo je prejel, precej nižja od prvotno zahtevane, saj mu je uspelo dokazati, da ima res astmo. 
Fotografija: Žiga Jeglič na tekmi Slovenije in ZDA v Pjongčangu, 14. februar 2018. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Žiga Jeglič na tekmi Slovenije in ZDA v Pjongčangu, 14. februar 2018. FOTO: Matej Družnik, Delo

LJUBLJANA – Slovenski dopinški škandal, ki se je letos pripetil na olimpijskih igrah v Pjongčangu, dobiva epilog. Slovenski hokejist Žiga Jeglič, ki je bil pozitiven na doping kontroli, je v četrtek v roke prejel odločbo športnega sodišča. CAS mu je izrekel prepoved igranja za osem mesecev, kazen pa je začela veljati 20. februarja, ko je izvedel, da je bil test pozitiven.

»V postopku mi je bila izrečena precej nižja kazen od prvotno zahtevane (tj. dve leti), saj nam je uspelo dokazati, da pri meni v zvezi z dogodkom in kršitvijo antidoping pravil ni obstajala večja krivda ali malomarnost (t. i. no significant fault or negligence), saj sem bil diagnosticiran z astmo in sem zaupal navedbam zdravnikov, da berodual v predpisanih dozah ni prepovedan,« je v izjavi za javnost zapisal Jeglič in dodal, da se je kot dodatna olajševalna okoliščina upoštevalo tudi njegovo popolno sodelovanje v postopku. »Zaradi vsega navedenega je bilo ugotovljeno, da je moja stopnja krivde zgolj lahka, temu primerna pa je bila tudi izrečena kazen. Obžalujem, da je do tega dogodka sploh prišlo in da tudi sam nisem bil bolj osveščen,« je še zapisal.

Ob koncu je Jeglič še dodal, da se zdaj, ko je postopek zaključen, veseli nadaljevanja pogajanj s klubi močnejših evropskih lig, ki so v tem času izrazili zanimanje zanj za prihodnjo sezono.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije