Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 10. 2017,
15.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Diego Simeone Antoine Griezmann UEFA liga prvakov Qarabag Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 19. 10. 2017, 15.15

1 leto

Pri Atleticu (še) nočejo prižgati alarma

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Atletico Qarabag | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski klubski velikan Atletico Madrid se je po nepričakovanem spodrsljaju v Azerbajdžanu (0:0 pri Qarabagu) znašel v nehvaležnem položaju. V treh tekmah je zbral le dve točki, tako da bi lahko Jan Oblak prvič, odkar je prestopil k rdeče-belim, ostal brez izločilnega dela. Trener Diego Simeone iz tega noče delati drame.

Atletico ni upravičil vloge favorita. V Bakuju je na Olimpijskem štadionu remiziral s Qarabagom (0:0) in si otežil možnosti za napredovanje. Zaušnica, ki jo je prejel, je bila še toliko bolj boleča, saj je imel zadnjih 20 minut igralca več. Za drugouvrščeno Romo po treh odigranih krogih zaostaja tri točke.

Z njo se bo do konca skupinskega dela pomeril še v Madridu, a čaka Los Colchoneros tudi gostovanje pri Chelseaju, ki je letos v ligi prvakov že prekrižal načrte Atleticu in ga premagal na novem štadionu Wanda Metropolitano (1:2). To je tudi edini poraz Jana Oblaka in soigralcev v tej sezoni, ki bi lahko po številnih presežkih (Atletico je bil v letih 2014 in 2016 finalist lige prvakov) postregla z velikim razočaranjem v Evropi.

Griezmann išče rešitev

Nogometaši Atletica si v Bakuju niso priigrali veliko priložnosti. Najlepši sta v prvem polčasu zapravila Belgijec Yannick Carrasco in Francoz Antoine Griezmann, a je v vratih gostiteljev blestel reprezentant BiH Ibrahim Šehić.

"V napadu se moramo izboljšati in pokazati več. Moramo najti rešitev, kako doseči več zadetkov," pomanjkanje zadetkov skrbi Griezmanna. Simeonejeva četa je v treh nastopih v ligi prvakov na vrata tekmecev sprožila 44 strelov, mrežo pa zatresla le enkrat. Pa še to z bele točke, ko je proti Chelseaju v polno zadel Griezmann.

Simeone ostaja optimist

Ibrahim Šehić je ubranil vse strele. | Foto: Reuters Ibrahim Šehić je ubranil vse strele. Foto: Reuters Prvi strelec Atletica se zaveda resnosti položaja, v katerem se je znašel. Če bo hotel napredovati, bo moral po enem izmed scenarijev dobiti vse tri tekme do konca skupinskega dela. Doma proti Qarabagu in Romi ter v gosteh pri Chelseaju.

"Skušali bomo vse dobiti, nato pa videli, kaj nam bo to prineslo. Zaupam tej ekipi. Vem, česa smo zmožni. Borili se bomo do konca," je v pogovoru za BeIN Sports želel pomiriti navijače, ki ne morejo biti zadovoljni z razpletom. "Lahko si zagotovimo napredovanje," ostaja optimističen tudi trener Diego Simeone.

"Moramo le popraviti učinkovitost v napadu," je razkril glavno težavo kluba, ki je pred sezono spadal v skupino največjih favoritov za naslov prvaka, nato pa poskrbel, da je vrednost njegovih delnic v tem tekmovanju po treh nastopih strmo padla.

Atletico je v tej sezoni izgubil le enkrat. Na treh tekmah lige prvakov je dosegel le en zadetek. | Foto: Reuters Atletico je v tej sezoni izgubil le enkrat. Na treh tekmah lige prvakov je dosegel le en zadetek. Foto: Reuters

Čeprav je Oblak na dveh od treh tekem zadržal mrežo nedotaknjeno, še nikoli ni bil tako blizu zgodnjemu izpadu. Če njegovi soigralci ne bodo začeli tresti mrež tekmecev, bi se lahko spomladi potegoval le še za lovoriko v ligi Europa.

Ne spreglejte