Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
22. 11. 2017,
1.32

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Ange Postecoglou

Sreda, 22. 11. 2017, 1.32

6 let, 4 mesece

Nenavadno, selektor Avstralije se je uvrstil na SP in odstopil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Ange Postecoglou | Foto Reuters

Foto: Reuters

Še druga udeleženka svetovnega prvenstva 2018 je, potem ko si je v kvalifikacijah zagotovila nastop v Rusiji, ostala brez selektorja. Medtem ko so Srbi Slavoljuba Muslina zaradi težav znotraj reprezentance odpustili, je selektor Avstralije Ange Postecoglou odstopil kar sam.

Avstralija si je pred tednom dni z zmago nad Hondurasom s 3:1 na povratni tekmi medcelinskih dodatnih kvalifikacij (prva se je končala z 0:0) še četrtič v nizu zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu, a je zdaj ostala brez selektorja, ki jo je vodil v zadnjih štirih letih.

"Velik privilegij je bil, da sem lahko vodil Avstralijo in se z njo uvrstil na svetovno prvenstvo. Obljubil sem, da nam bo uspelo, in uspelo nam je. V delo sem vložil veliko truda, a je to pustilo posledice tako na mojem profesionalnem kot tudi na zasebnem življenju. S težkim srcem končujem to zgodbo. Čutim, da je zdaj pravi čas, da odidem in delo predam nekomu, ki bo imel več energije," je povedal Ange Postecoglou, ki je zamudil priložnost, da bi postal prvi selektor Avstralije na dveh svetovnih prvenstvih. Z Avstralci je bil zraven že leta 2014. Popeljal jih je tudi do naslova azijskega prvaka leta 2015.

Avstralce je prejšnji teden z zmago nad Hondurasom v Sydneyju s 3:1 popeljal na svetovno prvenstvo. | Foto: Reuters Avstralce je prejšnji teden z zmago nad Hondurasom v Sydneyju s 3:1 popeljal na svetovno prvenstvo. Foto: Reuters

52-letni avstralski trener grških korenin, ki odhaja v nenavadnih okoliščinah in je do zdaj vodil tudi Melbourne VIctory, Brisbane Roar ter avstralski reprezentanci do 17 in 20 let, je dodal, da ostaja v trenerskem poslu.

Iz avstralske nogometne zveze so ob tem sporočili, da z izbiro novega selektorja ne bodo hiteli, saj imajo dovolj časa. Naslednjo tekmo bodo namreč odigrali šele marca prihodnje leto.

Ne spreglejte