Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 13.08.2018 13:51:41

Jan Tratnik novi član Bahrain Merida

Bahrain Merida, kolesarska ekipa svetovne serije, nadaljuje z nakupi slovenskih kolesarjev. V naslednji sezoni bo v njenem dresu vozil tudi 28-letni Idrijčan Jan Tratnik, dosedanji član poljske kontinentalne ekipe CCC Sprandi Polkowice, ki je leta 2011 že bil član elite, ko je kot še zelo mlad kolesar tekmoval za Quick Step.

Tratnik je vsestranski kolesar, v zadnjem času je močno napredoval tudi v kronometru, v katerem je tudi državni prvak. Na cesti je bil tudi evropski prvak v konkurenci do 23 let.

"Jan je lahko dober pomočnik, lahko pa tudi dober kapetan. Od njega pričakujemo, da bo pomočnik na belgijskih klasikah. Znan je po agresivni vožnji, a njegovi pobegi so dostikrat tudi uspešni. Zelo koristen bo tudi v moštvenih kronometrih," ima o Idrijčanu visoko mnenje športni direktor bahrajnske ekipe Gorazd Štangelj.



"Bahrain Merida je eno od najboljših moštev na svetu in še napreduje. Zelo sem vesel, da bom del njene zgodbe. Hvala vodstvu ekipe, ker ima zaupanje vame in mi je omogočilo vrnitev v svetovno serijo. Naredil bom vse, da bi še napredoval in se ekipi oddolžil za zaupanje," pa je dejal Tratnik.

Za Bahrain Merido od Slovencev v letošnji sezoni tekmujejo Matej Mohorič, Grega Bole, Borut Božič, Kristijan Koren, Luka Pibernik, David Per in Domen Novak.

Značke: kolesarstvo, bahrajn

Članki iz rubrike