Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.09.2017 09:30:02

Caroline Wozniacki in Pavljučenkova v finalu v Tokiu

Danka Caroline Wozniacki in Rusinja Anastasja Pavljučenkova bosta igrali v finalu teniškega turnirja v Tokiu. Wozniackijeva, šesta igralka sveta, je v drugem polfinalu s 6:2 in 6:0 po uri igre prepričljivo nadigrala prvo s svetovne lestvice Španko Garbine Muguruzo, Pavljučenkova pa je izločila Nemko Angelique Kerber s 6:0, 6:7 (4) in 6:4.

Šestindvajsetletna Pavljučenkova, 23. na lestvici, se bo v finalu potegovala za tretji turnirski naslov leta; pred tem je že zmagala v Monterreyju in Rabatu, v dosedanjih šestnajstih finalnih nastopih pa je slavila desetkrat. V polfinalu je imela nekaj težav le v drugem nizu, ki ga je izgubila po podaljšani igri. Sicer je bila v podrejenem položaju Kerberjeva, nekdanja prva dana tenisa, ki je po lanskih zmagah na grand slamih v Avstraliji in ZDA nazadovala na 14. mesto na lestvici WTA.

Prvi dvoboj je traja nekaj čez dve uri, drugi pa več kot pol manj. Muguruza, ki je nedavno prevzela vodstvo na svetovni lestvici, proti nekdanji prvi dami in branilki naslova v Tokiu ni imela nobenih možnosti. Sedemindvajsetletna Wozniackijeva bo že devetinštiridesetič igrala v finalu, v katerih je zabeležila 25 zmag. V zadnjih šestih zaključnih dvobojih je izgubila.



Letos tako še nima turnirske zmage, nazadnje je bila najboljša oktobra lani v Hongkongu. Pavljučenkova in Wozniackijeva sta se doslej pomerili šestkrat, po petih porazih pa je Rusinja dobila njun zadnji dvoboj pred petimi leti v Cincinnatiju.

V finalu dvojic pa bo v Tokiu igrala slovenska tenisačica Andreja Klepač; skupaj s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez se bo pomerila z Darjo Gavrilovo iz Avstralije in Rusinjo Darjo Kasatkino.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike