IZJEMEN NASTOP

Ansambel Tomaža Rota vabi na ples

Objavljeno 21. november 2017 19.46 | Posodobljeno 21. november 2017 19.46 | Piše: M. M.

To soboto bo veselo v Novi vasi na Blokah na predstavitvi prve zgoščenke. Tam bosta tudi znan televizijski obraz Gregor Trebušak in humorist Tilen Artač.

Fotografija je simbolična.

Ansambel Tomaža Rota z Bloške planote je po sedmih letih delovanja vendarle dočakal izid prve zgoščenke. Poimenovali so jo Vabim te na ples, po polki, katere soavtor glasbe je Franc Mihelič, prav s to skladbo pa so lani na festivalu v Cerkvenjaku osvojili drugo nagrado strokovne komisije. Sicer je na zgoščenki 11 skladb, poleg veselih polk tudi nekaj valčkov, med katerimi omenimo tistega z naslovom Samo njegova rama, pri katerem je kot soavtor glasbe sodeloval Igor Pirkovič, ki je dodal tudi besedilo.

Na zgoščenki je 11 skladb, vesele polke in nekaj valčkov.

Avtorja večine besedil sta mag. Ivan Sivec in Matjaž Vrh, po eno sta poleg že omenjenega Pirkoviča prispevala še Vera Šolinc in član ansambla Boštjan Šporar. »Pri srcu so nam vse, saj so vse naše, snemali smo jih v studiu pri producentu Tadeju Miheliču v Sodražici,« nam je povedal Tomaž Rot, ki je avtor vseh preostalih polk in valčkov, razen ljudske Tam dol na ravnem polju. Sicer so poleg že omenjenega Šporarja in Rota člani ansambla še Alex Modic, Matej Žnidaršič in pevka Tina Uhan.

Izid prve zgoščenke je poseben dogodek, ki ga fantje in dekle komaj čakajo. V dvorani Bloški smučar se jim bodo pridružili še ansambli Franca Miheliča, Jureta Zajca, Nemir in Kvintet slovenskih deklet, večer bo povezoval znan televizijski voditelj Gregor Trebušak, za humor pa bo skrbel Tilen Artač

Lani so s polko Vabim te na ples na festivalu v Cerkvenjaku osvojili drugo nagrado strokovne komisije.




 

Deli s prijatelji