mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 30.05.2017 10:30:02

Sebastijan Škorc se vrača v moško odbojko

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Sebastijan Škorc, ki je zadnji dve sezoni deloval v ženski ekipi Nove KBM Branika, se vrača v moško odbojko. Triinštiridesetletni Škorc bo prevzel mariborsko moško ekipo, v kateri je pred šestimi leti tudi začel svojo trenersko kariero.

V svoji dolgoletni igralski karieri je Škorc večinoma igral prav za Mariborčane. Svoje največje uspehe pa je dosegel v dresu ACH Volleyja, s katerim je leta 2007 tudi osvojil pokal Top teams, danes pokal CEV, v tujini pa je igral za francoskega drugoligaša Saint-Brieuc, Paris Volley, s katerim je bil francoski državni prvak in tretji v pokalu CEV ter pred vrnitvijo v Maribor še za Budvansko rivijero iz Črne gore. Dvakrat je bil proglašen za najboljšega prostega igralca zaključnih turnirjev pokala CEV, kar trinajst let pa je nosil dres slovenske izbrane vrste, s katero je igral na štirih evropskih prvenstvih.


"Rad bi se zahvalil direktorju Nove KBM Branika, Mitji Koželju za dve uspešni leti sodelovanja. Mislim, da je zdaj čas, da se vrnem v moško odbojko, v Maribor, kjer sem skupno preživel 16 let in kjer sem prvič začel delati kot prvi trener. Z direktorjem Matjažem Strdinom sva zelo hitro našla skupen jezik. Želimo nadaljevati zgodbo, ki sem jo končal pred dvema letoma. V novi sezoni bo naš cilj uvrstitev med prve štiri ekipe, nato pa Maribor popeljali med vodilne klube v Sloveniji," je ob vrnitvi v mariborski moški klub dejal Škorc.

S Škorcem se v klub vrača tudi Alen Kranjc, ki bo njegov najtesnejši sodelavec v prvi ekipi, pomagal pa bo tudi pri mlajših selekcijah.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike