Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.01.2018 18:16:25

Rokometna zveza zagrozila s civilno tožbo ter prijavo na CAS

Izbrance slovenskega selektorja Veselina Vujovića drevi ob 20.30 v zagrebški Areni čaka zadnja tekma skupinskega dela s Črnogorci.
Reuters
Potem ko je disciplinska komisija Evropske rokometne zveze (EHF) zavrnila pritožbo slovenske moške reprezentance na razplet tekme z Nemčijo na evropskem prvenstvu v Zagrebu, ki se je končala z neodločenim izidom 25:25, Rokometna zveza Slovenije razmišlja tudi o civilni tožbi proti EHF ter prijavi na Mednarodno arbitražno razsodišče (CAS).

Slovenska rokometna zveza je po tekmi med Slovenijo in Nemčijo na EHF podala uradno pritožbo zaradi kršenja pravil, zaradi katerih je bila članska reprezentanca močno oškodovana. Ob koncu ponedeljkove tekme v zagrebški Areni proti branilcem naslova evropskih prvakov pred dvema letoma na Poljskem sta se litovska sodnika pri vodstvu Slovenije s 25:25 odločila za ogled videoposnetka. Po njem sta Blažu Blagotinšku pokazala rdeči karton ter dosodila sedemmetrovko za Nemčijo, ki jo je realiziral Tobias Reichmann.

Vodstvo RZS se je takoj po tekmi odločilo za uradno pritožbo na EHF, saj sta sodnika kršila rokometna pravila v zadnji situaciji. Po mnenju RZS bi zaradi oviranja izvajanja zadnjega napada Nemcev Blagotinšek moral dobiti dvominutno izključitev, izvajanje pa bi se moralo ponoviti, medtem ko sta sodnika slovenskemu reprezentantu pokazala rdeč karton, tekmecem pa dosodila sedemmetrovko. RZS meni, da je pri tem šlo za neposredno kršenje pravil, zaradi katerih je vložila uradno pritožbo, ki je bila zavrnjena z razlago, da se zveza ne more pritoževati na odločitve sodnikov.



Vodstvo RZS se ne strinja z uradno razlago EHF, saj v tem primeru ne gre za sodniško presojo, temveč neposredno kršenje rokometnih pravil, zaradi česar bo sprožilo nadaljnji postopek, obenem pa resno razmišlja tudi o civilni tožbi proti EHF ter prijavi na Mednarodno arbitražno razsodišče (CAS).

Obenem RZS zaradi očitnega oškodovanja razmišlja tudi o odhodu slovenske reprezentance z evropskega prvenstva na Hrvaškem, malo verjetno končno odločitev o tem bo sprejelo predsedstvo RZS danes ali v sredo dopoldne.

Značke: rokomet, ep, slovenija

Članki iz rubrike