tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
6 15.12.2017 15:36:58

TO JE ŽE PRAVA KRIMINALKA! Ozadje incidenta na stadionu Partizana vam bo vzelo dih

Profimedia
Na današnjem sojenju se bo 26 privedenih oseb, ki so v sredo na 156. večnem beograjskem derbiju povzročili incidente na južni tribuni stadiona Partizana, soočilo s posledicami.

Glede na 344. člen Kazenskega zakonika Republike Srbije (nasilniško obnašanje na športnih prireditvah) jim preti kazen zapora od šestih mesecev do petih let in celo do 12 let v najtežjih primerih.

Med privedenimi je bilo šest Hrvatov, tudi Grk in Bolgar. Kot poročajo mediji v Srbiji in na Hrvaškem, so bili najeti in plačani, da na tribuni s Partizanovimi navijači povzročijo kaos. V ozadju je boj za prevlado med sprtimi skupinami navijačev črno-belih. Jasno, stvari niso povezane le s športom, ampak so globoko prepletene z beograjskim podzemljem, kriminalom, trgovanjem z mamili, tudi s politiko in vodenjem kluba.

Načrt za nerede in posledično prevzem tribune so vsi vpleteni skovali 7. decembra v eminentnem hotelu v Novem Beogradu. Na skrivnem sestanku so se o vsem dogovorili beograjski organizatorji in hrvaški plačanci.

Slednji, ki naj bi prišli v Srbijo v dveh avtomobilih, naj bi za izvršitev naloge prejeli po 10 tisoč evrov. Hrvaški mediji so zapisali, da so bili to: Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić in Damir Tovarović - domnevno člani splitskega kikboks kluba.

Firić je bil najbolj pretepen in s hudimi poškodbami glave še vedno leži v vojni bolnici. Ostali naj bi jo z lažjimi poškodbami na svojo roko že zapustili.

Čeprav je žena Tovarovića v hrvaških medijih izjavila, da se je njen mož obrnil po pomoč na konzulat Republike Hrvaške v Beogradu, po navedbah Zunanjega ministrstva Hrvaške nihče od prej omenjenih hrvaških državljanov ni poiskal tovsrtne pomoči.

Srbski tabloidi so javnosti ponudili še nekoliko drugačno zgodbo - scenarij, ki mu ni para. Hrvati naj bi z incidentom na stadionu skušali povzročiti državni udar, zrušiti predsednika Aleksandra Vučića, za njimi pa naj bi s svojimi umazanimi igrami stale obveščevalne službe. Celo ameriška CIA.

alo

informer

kurir

blic

Značke: partizan, pretep, hrvati

Članki iz rubrike