Šport > Nogomet
684 ogledov

Sprejem in predstavitev nove Juventusove sedmice

sprejem Ronaldo Epa
Sprejem v Zagrebu, v Parizu in tudi v Torinu. Za Cristiana Ronalda, ki je od danes tudi uradno član Juventusa.

Več sto navijačev in reporterjev je v Torinu pričakalo Cristiana Ronalda, ki bo podpisal pogodbo z Juventusom. Stara dama je zanj Realu Madridu odštela 105 milijonov evrov. Zvezdnik portugalske reprezentance pa bo na leto zaslužil 30 milijonov.

Ronaldo je že prestal zdravniški pregled. Ko je prišel na pregled, mu je množica vzklikala: "Ronaldo, prinesi nam lovoriko lige prvakov!" 33-letnik se je odzval z vzkliki: "Juve, Juve!" Portugalec je ligo prvakov osvojil že štirikrat. Na 438 tekmah za Real je zabil kar 450 golov. Po opravljenem pregledu je podpisal pogodbo in se srečal s trenerjem Massimilianom Allegrijem.

Seveda bo tudi v Juventusu nosil sedmico. O ciljih pa ni dvoma. "Tako kot v Manchestru in Madridu bi rad pustil pečat tudi v zgodovini Juventusa," so bile besede Ronalda na novinarski konferenci. "Liga prvakov je tekmovanje, v katerem je zelo težko zmagati. Tu sem, da pomagam. Upam, da bom tej ekipi prinesel nekaj sreče," je rezultatski cilj izpostavil Portugalec, ki je še dodal, da je bila odločitev za selitev v Juventus lahka, saj so "italijanski prvaki ena najboljših ekip na svetu, ki je navajena zmagovati".

crstiano ronaldo "Hala Madrid!" Šport Ronaldo s čustvenim pismom Realu pomahal v slovo

Gre za enega najdražjih prestopov v zgodovini svetovnega nogometa. Lani je bil na tem področju najbolj aktiven francoski PSG, ki je za prestop Brazilca Neymarja iz Barcelone odštel kar 222 milijona evrov, za prestop Francoza Kyliana Mbappeja iz Monaca pa 180 milijonov evrov. Lani je Francoz Ousmane Dembele iz nemške Borussie iz Dortmunda v špansko Barcelono prestopil za 105 milijonov evrov, za isti znesek pa leta 2016 tudi Francoz Paul Pogba iz Juventusa v Manchester United.

Juventus je prodal že več kot 520 tisoč Ronaldovih dresov!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.