ACH Volley se dvignjenih glav seli v pokal CEV

Odbojkarji Lokomotiva Novosibirska so bili tudi doma boljši s 3:0. Med zmaji razigran Matej Mihajlovič.

Objavljeno
12. november 2017 14.26
J. P.
J. P.

Novosibirsk - Enako kot včeraj odbojkarice Nove KBM Branik so danes tudi odbojkarji ACH Volleyja v kvalifikacijah zaključili sezono v ligi prvakov. Tudi v povratnem obračunu zadnjega kola niso imeli realnih možnosti za presenečenje proti ruskemu velikanu Lokomotivu Novosibirsku, ki je na domačem parketu upravičil vlogo favorita in zmagal s prepričljivih 3:0 (20, 22, 18). Ljubljančani bodo vseeno ostali v Evropi, v »drugoligaškem« pokalu CEV jih sprva v šestnajstini finala čaka obračun s srbskim Novim Pazarjem.

Najbolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so se oranžni zmaji v končnici dvakrat približali zgolj na točko zaostanka (20:21 in 22:23), vendar pa svoje priložnosti niso izkooristili. Zadnjo točko je na domačo stran postavil videoizziv, ki je potrdil dotik antene na strani poražencev. Ko je Lokomotiv vodil z 2:0, si je tudi uradno zagotovil vstopnico za skupinski del lige prvakov, nato pa je trener Plamen Konstantinov ponudil nekaj priložnosti tudi fantom s klopi, najbolje jo je izkoristil bloker Artjom Smoljar s petimi točkami.

Med varovanci Zorana Kedačiča je tokrat, v nasprotju s tivolskim obračunom, izstopal Matej Mihajlovič, ki se je neustrašno kosal z zidom na nasprotni strani mreže in prispeval 13 točk ob, reci in piši, kar 71-odstotnem napadu. Nihče drug od članov slovenskega prvaka ni prispeval več kot štirih točk. Novosibirsk je bil kar 57-odstotno napadalno uspešen in primazal osem asov, izstopala sta korektor Georg Grozer z 19 točkami (72-odstotni napad) in Lukaš Diviš (12 točk), ki je tokrat dobil prednost pred Sergejem Savinom.

Lokomotiv Novosibirsk : ACH Volley 3:0 (20, 22, 18) - skupno 6:0

Dvorana SKK Sever, gledalcev 2000, sodnika Saltalippi (Ita) in Balandžić (Srb).

Lokomotiv Novosibirsk: Diviš 12, Grozer 19, Lukjanenko 2, Golubjov (L), Ščerbakov, Rodičev 6, Kurkajev 6 - prva postava; Martinjuk (L), Smoljar 5, Tkačev 1, Volkov; Pavlov, Savin in Eksi niso igrali; ACH Volley: Flajs 1, J. Kovačič (L), Purič 2, J. Brulec 4, Mihajlovič 13, J. Pokeršnik 4, Videčnik 4 - prva postava; Đirlić 3, Pavlovič, Pleško 3; Babkov in Satler nista igrala.