Hanžekovićev memorial: Rudolf in Kranjc tik pod odrom

Na atletskem mitingu v Zagrebu sta Žan Rudolf v teku na 800 m in Matija Kranjc v metu kopja zasedla četrto mesto.

Objavljeno
03. september 2014 01.27
tlo/kranjc
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zagreb - Na mitingu svetovnega izziva Iaaf v Zagrebu, 64. tradicionalnem Hanžekovićevem memorialu, sta slovenska atleta Žan Rudolf v teku na 800 metrov in Matija Kranjc (oba Mass) v metu kopja zasedla četrto mesto. Rudolf je vpisal svoj najboljši izid sezone (1:47,09), zmagal pa je Kenijec Ferguson Cheruiyot Rotich (1:45,76). Kopje je sicer v dežju najdlje zalučal nekdanji svetovni prvak, Finec Tero Pitkämäki (84,72 metra), medtem ko je Kranjc zmogel 77,58 metra.

»Pričakoval sem met okrog 80 metrov, kar pa v takšnem vremenu ni bilo mogoče. Je pa bila borba za vsak meter in čim boljšo uvrstitev. V zadnji seriji se mi je posrečilo povzpeti na četrto mesto. Če bom dobro treniral in se izognil poškodbam, bi lahko v prihodnji sezoni povprečje metov dvignil za meter ali dva, s čimer bom konkurenčen vsem najboljšim. Gotovo pa bo ob takšnem povprečju kdaj kopje poletelo tudi precej dlje. Jutri načrtujem še nastop v Novem mestu, če se bom zjutraj dobro počutil,« je poudaril Kranjc, ki je na avgustovskem evropskem prvenstvu kot prvi Slovenec vrgel kopje prek 80 metrov.

»Bolj kot z izidom sem zadovoljen z uvrstitvijo, saj je bila zasedba podobna diamantni ligi. Škoda, da tako uspešnega taktičnega teka nisem pokazal na evropskem prvenstvu, na katerem sem zgrešil finale. Tam sem bil morda nekoliko preveč utrujen po napornih treningih. Tokrat sem na tekmo prišel spočit in dosegel najboljši letošnji čas. Morda bom letos nastopil še dvakrat, vesel pa sem, da sezono končujem zdrav. Pripravil se bom na prihodnjo, glavni cilj pa bo čim boljši nastop na olimpijskih igrah čez dve leti v Riu,« je strnil Rudolf.

Velenjčanka Nina Djordjevič je v skoku v daljino zasedla šesto mesto s 617 centimetri, Andrej Poljanec (Krka) je bil tretji v razredčeni konkurenci skoka s palico (500 cm), Maruša Mišmaš (Mass) pa je bila s krepko popravljenim osebnim rekordom štirinajsta na 1500 metrov (4:11,87).