Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

až
0 13.10.2015 22:45:35

Turki senzacionalno na EP, kjer bodo tudi Hrvati

REUTERS
Zadnji dan skupinskega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo se je končal s senzacionalno uvrstitvijo Turčije na evropsko prvenstvo.

Tja so se uvrstili tudi Hrvati, medtem ko morata Norveška in Bosna v dodatne kvalifikacije.

V skupini A je prišlo do neverjetnega preobrata v boju za neposredno uvrstitev na Euro. Turki so si ga zagotovili z minimalno zmago proti Islandiji, ki jo je priigral Selcuk Inan v 89. minuti. S tem so postali najboljša tretje uvrščena ekipa v skupinskem delu kvalifikacij, saj jim je Kazahstan napravil uslugo z zmago v gosteh pri Latviji (0:1). Turki tako slavijo ali Selcuka ali pa Kazahstanca Islambeka Kuata. Nizozemci so si privoščili nov poraz, saj jih je na domačem stadionu premagala številčno oslabljena Češka (2:3).

V skupini B je bilo prav tako razburljivo. V dodatne kvalifikacije so se z zmago uvrstili Bosanci. A ne brez težav, saj so bili Ciprčani na domačem terenu vsaj enakovreden nasprotnik. Gostje so do vodstva prišli po fantastičnem zadetku Harisa Medunjanina. A Ciprčani se niso vdali. Po drugi napaki Asmirja Begovića na tekmi so Ciprčani najprej izenačili, nato pa še povedli. Strelec je bil Mytidis. Pred polčasom je še enkrat za Bosno zadel razpoloženi Medunjanin, končni izid 2:3 pa je postavil Milan Djurić in veliko slavje Bosancev se je lahko začelo.

048-9-bosna
REUTERS

Skupino H sta na mestih, ki peljeta neposredno na evropsko prvenstvo, končala Hrvaška in Italija. Norveška izbrana vrsta je z zadetkom Tetteya proti Italijanom sicer povedla, a je nato v drugem polčasu izenačil Florenzi, drugi gol je prispeval še Pelle. Norvežani so se tako uvrstili v dodatne kvalifikacije, kar je pomenilo, da je zmaga Hrvaške z 0:1 na Malti zadostovala za Euro 2016, ki se bo prihodnje leto igral v Franciji.

Članki iz rubrike