Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.07.2017 19:05:45

Košarkarji v Turčiji do prve zmage

Slovenski košarkarji, ki nastopajo na olimpijadi gluhih v turškem Samsunu, so danes v drugem nastopu dosegli prvo zmago. S 73:54 so bili boljši od Avstralije. Uspešen pa je bil tudi teniški igralec Marino Kegl, ki je brez težav napredoval v naslednji krog.

Slovenska košarkarska reprezentanca je drugi dan olimpijade gluhih v Turčiji dosegla prvo zmago. Ekipa selektorja Nejca Višnikarja je s 73:54 premagala Avstralijo. Saša Lukič je dosegel 21 točk, Miha Zupan je dodal 15 točk in 20 skokov. Jan Orešnik je tekmo končal z devetimi, Aleksandar Perić pa z osmimi točkami.

"Moji košarkarji so pokazali, kako se brani barve države. To je bil pravi pristop. Tekmi proti Avstraliji in Argentini sta pozabljeni, v mislih pa Ukrajina. V igri imamo še rezerve," je povedal selektor Višnikar. Že v petek se bo Slovenija pomerila z Ukrajino.


slovenska ekipa je v sredo tekmovanje sicer začela s porazom. Za uvod na 23. olimpijadi gluhih v Samsunu so Višnikarjevi izbranci klonili proti Argentini s 74:89, pomagalo pa ni niti 38 točk Saše Lukiča.

Danes se je izkazal tudi 21-letni Marino Kegl, ki je bil v drugem krogu teniškega turnirja med posamezniki v dveh nizih s 6:0 in 6:0 boljši od domačina Sercana Yesilove.

"Po uri in treh minutah sem z dobro taktično igro in natančno odmerjenimi projektili zlomil odpor žilavega Turka in se uvrstil v 3. krog. Popoldne me čaka trening, tudi jutri bom opravil dva treninga, v soboto pa me v 3. krogu čaka Avstrijec Robert Gravogl," je povedal Kegl po uspešnem nastopu. Njegov naslednji tekmec ima status 11. nosilca.

Značke: šport, invalidi

Članki iz rubrike