900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 24.04.2018 12:41:08

HRVATI, ki so na beograjskem derbiju povzročili INCIDENT, v Srbiji še vedno plačujejo za svoje grehe

Profimedia
Od incidenta na stadionu Partizana, med derbijem srbskega prvenstva med Partizanom in Crveno zvezdo, je minilo že več kot štiri mesece. In končno počasi prihaja do epiloga.

Ivan Ronald Mišković, z 19 leti najmlajši od šesterice Splitčanov, ki so se v nenavadnih okoliščinah v srbski prestolnici – z namenom, da povzročijo incidente - pridružili navijačem črno-belih, se je naposled vrnil domov. Spustili so ga iz kazensko-popravnega doma v Sremski Mitrovici, odslužil je štirimesečno kazen - tako se je pogodil z Višjim tožilstvom v Beogradu. Čeprav bi lahko po odsluženih dveh tretjinah kazni zaprosil za pogojni izpust, tega ni storil.

Od trenutka, ko je Mišković prišel na prostost, se je začelo odštevati 48 ur, v katerih je moral zapustiti ozemlje Srbije, ob zaporni kazni je dobil tudi petletni izgon iz države.

Policisti fanta niso pospremili do državne meje, ampak so samega pustili na cesti - pred vrati kazensko-popravnega doma v Sremski Mitrovici. Iz bližnjega lokala je poklical svoje starše, ki so v najkrajšem mogočem času prišli ponj.



Naslednja bosta dobila proste roke 38-letni Damir Tovarović in 24-letni Jakov Podrug, ki bosta sredi prihodnjega meseca zaključila petmesečno zaporno kazen. Oba sta zaprosila za pogojno izpustitev, vendar še čakata na razrešitev prošnje.

"Vodstvo zapora je za oba dalo pozitivno oceno obnašanja, kar je zelo pomembno," je dejal Đorđe Kalanj, njun odvetnik. Je pa res, da pri tako kratkih kaznih procedura za odobritev pogojnega izpusta traja dalj časa od same kazni. Ob zaporni kazni sta oba dobila tudi izgon iz države - Tovarović v trajanju treh, Podrug pa petih let.

Polletne zaporne kazni so dobili Hrvoje Baković (32 let), Ante Firić (27) in Stjepan Mihovilović (31).

Članki iz rubrike