Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
12.52

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

2

Natisni članek

NK Rijeka Matjaž Kek

Četrtek, 18. 10. 2018, 12.52

5 let, 6 mesecev

Predsednik navijaške skupine NK Rijeka o odhodu Matjaža Keka

Grafit, ki bo Rečane večno spominjal na njihovega Slovenca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

2

Dober teden po tem, ko je Matjaž Kek samovoljno zapustil klop NK Rijeke, smo obiskali Reko, kjer so slovenskega trenerja v petih letih in pol, kolikor je bil tam, vzeli za svojega. "Tukaj je pustil globok pečat. Nikoli ga ne bomo pozabili," pravi velika večina navijačev Rijeke, ki je z njim na klopi osvojila zgodovinski naslov državnega prvaka. Da ga res ne bodo mogli pozabiti, pa skrbi tudi velik grafit z njegovo podobo, ki krasi eno izmed sten v tem obmorskem hrvaškem mestu.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović si za selektorja želi nekoga z avtoriteto

Ko je v sredo naznanil, da Tomaž Kavčič ni več selektor članske nogometne reprezentance, predsednik NZS Radenko Mijatović ni želel razpredati o kandidatih za naslednika. Je pa potrdil, da se namerava pogovoriti tudi z Matjažem Kekom. Njegovo ime še vedno s prav posebnim spoštovanjem izgovarjajo tudi na Reki.

"Prinesel nam je težko pričakovani prvi naslov državnega prvaka, Matjaž je pustil globok pečat. Hkrati je osvojil še pokal, trikrat nas je popeljal do lige Europa, njegovi rezultati so bili fenomenalni," je o nekdanjem zelo uspešnem slovenskem selektorju, ki ga zdaj spet povezujejo z vrnitvijo na čelo slovenske izbrane vrste, povedal Dejan Božić, predsednik navijaške skupine Armada, ki skrbi za vroče vzdušje na tekmah NK Rijeke.

"Prišel nas je pozdravit na parkirišče, na katerem smo bili obkroženi s policijo, in nam razložil, da odhaja, saj v takšnem vzdušju ne more delati, ker preprosto ne bo podpiral sprehajanja na terenu," je prvi mož reških navijačev povedal, zakaj jih je po natanko 2.048 dneh po prvenstvenem porazu pred desetimi dnevi proti Gorici zapustil Matjaž Kek.

Decembra lani je na Rujevici z 2:0 padel sedemkratni evropski prvak, veliki AC Milan. | Foto: Reuters Decembra lani je na Rujevici z 2:0 padel sedemkratni evropski prvak, veliki AC Milan. Foto: Reuters

Na kolena je spravil dva evropska prvaka

Mariborčan je Rečanom v tem času leta 2017 prinesel prvi naslov hrvaškega prvaka v zgodovini kluba, ob tem pa klubske vitrine okrasil še z dvema pokalnima in eno superpokalno lovoriko, z Rijeko je kar trikrat zaigral v skupinskem delu lige Europa in poskrbel, da sta pred njim in njegovimi nogometaši pokleknila tudi nekdanja evropska prvaka. Sloviti AC Milan, ki je bil kar sedemkrat evropski prvak, in Feyenoord iz Rotterdama, ki je evropski naslov osvojil enkrat.

Matjaž Kek
Sportal Potres na Reki: Kek zapustil Rijeko, navijači so ga prepričevali, da si premisli #video

Nič čudnega, da so se navijači Rijeke odločili, da v mestu narišejo velik grafit z njegovo podobo. "Z njegovo poznano in slavno kapo, nad njim pa piše prvak 2016/17. Kek nam bo tukaj ostal v spominu po vsem lepem, kar je naredil, zato kapo dol pred njim," je o priljubljenem Slovencu, ki si je spoštovanje pridobil tudi drugod po Hrvaškem, še povedal prvi mož Armade, ki spada med največje hrvaške navijaške skupine.

Rijeki je maja lani prinesel prvi naslov državnega prvaka v 72-letni zgodovini kluba. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rijeki je maja lani prinesel prvi naslov državnega prvaka v 72-letni zgodovini kluba. Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrvat, ki je navdušil v Olimpiji, ima zgodovino sporov

Ta je nekaj besed namenil tudi novemu trenerju Rijeke. Še enemu staremu znancu slovenskega nogometa, Hrvatu Igorju Bišćanu, ki je Olimpiji v prejšnji sezoni prinesel dvojno lovoriko, a se moral potem od Ljubljane posloviti. Nekaj mesecev je bil brezposeln, zdaj pa je nov izziv našel na Kvarnerju, kjer pa ga navijači niso najbolje sprejeli. Kot nogometaš zagrebškega Dinama jih je namreč po enem izmed derbijev z Rijeko pred dvema desetletjema užalil.

Igor Bišćan
Sportal Bišćan polaskal Keku in dodal, da ga ni strah

"Zdaj je zapleteno z Bišćanom. Prišel je trener, ki je igral v Dinamu in ima zgodovino sporov z Armado. Kek je prišel iz nevtralnega položaja in bil od prvega dne dobro sprejet," je za konec še povedal Božić, ki si želi, da bi Kek v kakršnikoli vlogi še ostal v klubu.

Na klop Rijeke je prišel Igor Bišćan, ki se je v prejšnji sezoni zelo izkazal na klopi Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Na klop Rijeke je prišel Igor Bišćan, ki se je v prejšnji sezoni zelo izkazal na klopi Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

Bišćan bo na klopi Rijeke, ta je trenutno šele na petem mestu prvenstvene razpredelnice in ima deset točk zaostanka za zagrebškim Dinamom, sicer debitiral takoj po reprezentančnem premoru. Tekma ga čaka že v petek zvečer, ko bo v hrvaškem prvenstvu gostoval pri osmouvrščenem Interju iz Zaprešića.

Radenko Mijatović
Sportal Tomaž Kavčič ni več selektor, Jan Oblak želi igrati za reprezentanco #video

Kdo naj bo novi selektor slovenske nogometne reprezentance?

  • Matjaž Kek
    43,83 %
    1136 glasov
  • Zlatko Zahović
    41,90 %
    1086 glasov
  • Darko Milanič
    1,27 %
    33 glasov
  • Tujec
    7,41 %
    192 glasov
  • Nihče od naštetih
    5,59 %
    145 glasov
Oddanih 2592 glasov
Matjaž Kek Rijeka
Sportal Predsednik Rijeke želi Keka zadržati v klubu
Igor Bišćan
Sportal Bišćan se je opravičil navijačem: Bil sem mlad in neumen

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte