Tottenham je zaostanek 0:1 ob polčasu spremenil v vodstvo z 2:1 z goloma Gallasa in Defoeja v začetku drugega dela, a je Chlesea po zaslugi Mata gostitelje matiral še trikrat. Tekma je bila še posebej čustvena za trenerja Tottenhama Andrea Villasa Boasa, ki ga je Chelsea odslovil marca. To je bil prvi domači poraz Tottenhama v londonskih mestnih derbijih po letu 2007. V tem času so Spursi na 20 tekmah dosegli 13 zmag in 7 remijev. Topničarji so igrali brez hitrega Garetha Bala (pri 14 letih je pretekel 100 metrov v enajstih sekundah in štirih desetinkah), ki je bil v oporo svojemu dekletu pri rojstvu otroka.

V Angliji na tekmovanje v evropski ligi gledajo z zvrhano mero podcenjevanja, za nekatere klube je to celo kazen. Vsaj trener Boas je motiviran, saj je na klopi Porta leta 2011 že osvojil to lovoriko. "Želimo nastop v finalu in osvojiti lovoriko. To je tekmovanje s tradicijo, zato ima lovorika veliko težo," pravi 34-letni Andrea Villas Boas. Po dveh krogih v skupini J je Tottenham na tretjem mestu z dvema točkama (remija z Laziem doma 0:0 in Panathinakosom v gosteh 1:1) in gleda v hrbet Mariboru (3 točke). Prav medsebojna obračuna v četrtek v Ljudskem vrtu in 8. novembra v Londonu bosta razkrila, kaj kluba lahko dosežeta na evropski sceni.

V državnih prvenstvih je Bayern v nemškem postavil nov rekord. V osmem krogu je zmagal še osmič (s 5:0 je nadigral Fortuno iz Düsseldorfa), kar je najboljši začetek v zgodovini nemškega prvenstva. Dvakratni zaporedni prvak Borussia Dortmund je po porazu doma v velikem derbiju Porurja s Schalkejem z 1:2 zapravil možnosti za ubranitev naslova. Borussia za vodilnim Bayernom zaostaja že 12 točk, obenem rumeni mediji poročajo o nešportnem življenju nekaterih zvezdnikov, ki naj bi v družbi mladih deklet in nekdanjega romunskega zvezdnika Mutuja ponočevali po tekmi nizozemske reprezentance v Bukarešti.

Veliki derbi vodilnih ekip italijanskega prvenstva je dobil Juventus, ki je v Torinu z 2:0 (0:0) porazil Napoli z goloma rezervistov Caceresa in Pogbaja. "Ne glede na tri velike točke prvenstvo še zdaleč ni odločeno. Do konca sezone nas čaka še pravi maraton tekem," je povedal branilec Martin Caceres, ki je zadel s strelom z glavo le dve minuti potem, ko je vstopil v igro.