klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
1 22.02.2019 12:48:37

Nekdanji zvezdnik Olimpije po SANJSKEM PRESTOPU! Prvič se počutim kot nogometaš!

Grega Wernig
Vesel je le, ker še ne razume jezika.

Miha Zajc je pred kratkim iz italijanskega prvoligaša Empolija prestopil k turškemu velikanu Fenerbahčeju. Trenutno šele 15. moštvu turškega prvenstva, ki je tako nepričakovano v boju za obstanek. Samo boljša razlika v golih z Ankaragucujem ga zaenkrat drži nad vodo.

Vročekrvni navijači Fenerja seveda niso zadovoljni. To je Zajc takoj občutil. Kako sprejemajo slabe rezultate? »Nič kaj dobro. Lahko potrdim, da so kar na robu z živci. Še dobro, da ne razumem turškega jezika in tako ne razumem vsega, kar me spremlja in obdaja. Vlada namreč velik pritisk. Veste, Fenerbahče je velik klub, od njega se zahtevajo najboljši rezultati. Lovorike. Zgodilo pa se je tako, da so navijači na začetku sezone zahtevali menjavo predsednika. Navijači imajo tu ogromen vpliv, tako pa so velika tudi pričakovanja. Ker imamo dobro ekipo, je realno, da bomo kmalu izplavali iz krize. Upam,« je v obsežnem pogovoru za Sportal povedal Zajc, ki je za novi klub debitiral na zadnji prvenstveni tekmi proti Konyasporu,ki se je končala z 1:1.

Čeprav v azijskem delu Istanbula vladajo krizni časi, se Zajc v novi sredini počuti odlično. »Prvič v karieri se počutim kot nogometaš. Kot nogometaš v pravem pomenu besede. To, kako te dojemajo ljudje, če si nogometaš Fenerbahčeja, je nekaj posebnega. Igrati na stadionu, pred takim občinstvom … Vsak bi si želel igrati v takem klubu, pred tako strastnimi navijači. To je težko dojeti. To vzdušje moraš izkusiti,« je poudaril nekdanji nogometaš Olimpije in podrobneje opisal občutke s svojega debija: »Ko se je začela tekma, sem bil navdušen. Noro je, noro! Vsako tekmo je razprodan stadion, zbere se 50 tisoč ljudi. Vsaka tekma je, kot da bi igral finale lige prvakov. Navijači navijajo od prve do zadnje sekunde. Zato mi je žal, da nismo zmagali.«

Celoten pogovor z Miho Zajcem si preberite na tej povezavi.

Članki iz rubrike