Nove točke, a tudi opozorilo

Jeseničani so se v Alpski ligi zelo namučili na poti k zmagi proti Fassi.
Fotografija: Tadej Čimžar je bil vnovič med najboljšimi igralci Jesenic.
FOTO Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tadej Čimžar je bil vnovič med najboljšimi igralci Jesenic. FOTO Uroš Hočevar

Hokejisti SIJ Acronija Jesenic nadaljujejo niz zmag, tokrat so v 9 . nastopu sezone za točke alpske lige pred 600 gledalci na svojem ledu ugnali moštvo Fasse, a povsem gladke poti k zmagi z 8:5 (2:1, 4:2, 2:2; Čimžar, Tomaževič po 2, Bašič, Svetina, Glavič,  Urukalo) ni bilo. 

Sobotni hokejski večer v Podmežakli ni bil za tiste z zrahljanimi živci. Jeseničani naj bi namreč brez hujših težav osvojili nove točke in si utrdili mesto med najboljšimi v alpski ligi, a očitno se je v slačilnico železarjev naselila tudi viroza pretirano lahkega in nezbranega pristopa. Po vseh hladnih prhah tega večera je bilo ob koncu še najbolj pomembno, da je zmaga vendarle ostala na Gorenjskem.

V dolini Fasse, pod imenitnimi smučišči, se ponašajo z lepo hokejsko tradicijo, a dosedanji del sezone je razkrival, da imajo ta čas Jeseničani občutno bolj konkurenčno moštvo kot pa ti italijanski tekmeci. Povrhu so slovenski prvaki imeli lepo popotnico k tej tekmi ob zmagi na četrtkovem gostovanju v Rittnu na Južnem Tirolskem, a že od začetka so se tokrat ob dejansko lahkotnejšem pristopu znašli v zagati. Resda je Luka Bašič, zabil vodilni gol, a Italijani so hitro izenačili, nato v nadaljevanju po jeseniškem vodstvu z 2:1 povsem zasukali izid.

Na polovici tekme so bili gostitelji še daleč od načrtovane zmage, nakar je z zaporednima goloma nase opozoril najboljši železar te jeseni – Tadej Čimžar. A navzlic poznejši prednosti Jeseničanov s 6:3, mirnega spanca še ni bilo, saj so se Italijani z goloma spet vrnili k negotovemuboju, ob koncu pa je občinstvo vendarle zaploskalo jeseniški zmagi z 8:5. Tako četa Gabra Glaviča ostaja tik pod vrhom prvenstvene razpredelnice za vodilnim Brunicom, a obenem je prestala tokrat tudi uro opozorila – brez resnega pristopa ni nagrade. 

Preberite še:

Komentarji: