Tina Mrak in Veronika Macarol bronasti na SP

Slovenski jadralki sta v Solunu tudi v finalnem plovu najboljše deseterice potrdili končno tretje mesto.

Objavljeno
15. julij 2017 16.46
J. P.
J. P.

Solun - Svetovno prvenstvo olimpijskega razreda 470 v Solunu se je za slovenski jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol, šestouvrščeni z lanskih olimpijskih iger v Riu, končalo odlično. Pred današnjo zadnjo regato za kolajne sta namreč držali tretje mesto in ga z osmim rezultatom finalnega plova najboljše deseterice tudi zadržali in se okitili z bronastima odličjema.

Za članici portoroškega Pirata sta to prvi kolajni s svetovnih prvenstev, sta pa bili na evropskih že zlati (predlanskega julija v Århusu) in bronasti (aprila lani na Majorki). Pred dvema letoma sta bili na SP v Izraelu razočarani z doseženim trinajstim mestom, lani v Argentini pa na 32. mestu še toliko bolj.

Naslov svetovnih prvakinj sta osvojili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (42 točk), ki sta že pred finalno regato zares prepričljivo vodili. Boljši od Slovenk, ki sta naposled nabrali 66 točk, sta bili še Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (48). Millsova je lani postala olimpijska zmagovalka, vendar v navezi s Saskio Clark.