atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 18.10.2018 09:00:50

RAZKRIVAMO! To se je dogajalo s KAPETANSKIM TRAKOM! Zakaj je šel NA TLA in skozi 4 PARE ROK!?

Martin Metelko
Dogajanje okoli kapetanskega traku slovenske reprezentance še zmeraj buri duhove. Tokrat zaradi nekoliko drugačnega razloga.

Kapetanski trak slovenske reprezentance. Zaradi njega sta se sprla zdaj že nekdanji slovenski selektor Tomaž Kavčič in prvi zvezdnik slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak. Vratar se ni strinjal predvsem z načinom izbire kapetana slovenske izbrane vrste, zaradi česar ga na zadnjih tekmah Slovenije ni bilo zraven, delno naj bi tej odločitvi botrovala poškodba ramena, ki si jo želi čim bolj zaceliti. Proces rehabilitacije naj bi tako potekal med reprezentančnim premorom, na ta način lahko sodeluje na tekmah svojega kluba.

A po tekmi s Ciprom je bila ena glavnih tem spet kapetanski trak. Tega je v 90. minuti na svoji roki nosil Josip Iličić, ki je v tem trenutku gonilna sila Slovenije. A tik pred koncem je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho, tukaj pa je nastopila zaplet na temo, kdo naj si trak na roko povezne po Jojovem odhodu z igrišča. Ko je Iličić razočarano zapuščal zelenico, je to čast moral prevzeti nekdo drug. 

Jojo ga je zalučal proti Mihi Zajcu, ki mu je bil najbližje. Naj si bomo na jasnem, Jojo je Zajca pogledal in mu želel podati trak, ki ga je zajel veter in končal je na tleh. Obtožbe, da je ravnal nespoštljivo, se zaradi tega ne zdijo na mestu. Kakorkoli, Zajc očitno ni zadolžen za opravljanje vloge naslednjega (Iličić je trak dobil od Jokića) kapetana, saj je trak odnesel precej izkušenejšemu Mihi Mevlji. A na presenečenje mnogih si ga niti on ni nadel na roko, temveč se je odpravil proti vratarju Vidu Belcu.

Ta pa je hitro opazil namero slovenskega branilca. Mevlji je nakazal, naj ne izgublja časa s trakom in naj si ga sam nadene. Tako se je potem tudi zgodilo, Mevlja pa je do konca tekme opravil vlogo kapetana. Tudi to je očitno ena od naslednji stvari, ki jo bo moral rešiti prihodnji slovenski selektor. Velja pa vsekakor poudariti, da Belec ni zavrnil trak, kot so namigovali nekateri, temveč je zgolj želel, da bi se tekma čim prej nadaljevala. 

Značke: slovenija, iličić

Članki iz rubrike