900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.02.2016 23:25:39

Med mešanimi štafetami zmaga Nemčije, Slovenija brez uvrstitve

Andreja Mali
Grega Wernig
V Canmoru v Kanadi je bila na sporedu druga tekma sezone v disciplini mešanih štafet. Slavila je Nemčija pred Italijo in Norveško, Slovenija v postavi Andreja Mali, Anja Eržen, Rok Tršan in Miha Dovžan pa je ostala brez uvrstitve, saj jo je Nemčija prehitela za cel krog.

Slovenija ni nastopila v najmočnejši zasedbi, saj sta njena glavna aduta nekaj ur prej tekmovala v štafeti mešanih parov. Po pravilih Mednarodne biatlonske zveze lahko isti dan tekmovalec nastopi le na eni preizkušnji. Teja Gregorin in Klemen Bauer, Jakov Fak po bolezni trenira doma, sta sicer v konkurenci triindvajsetih parov osvojila skromno 18. mesto.

Med mešanimi štafetami je prva na progo krenila Andreja Mali, ki se na strelišču ni znašla in je predala kot 18. Anja Eržen je kljub kazenskemu krogu ob predaji izboljšala uvrstitev za dve mesti, solidno je tekel in streljal Rok Tršan, ki je zadel vseh deset strelov in ohranil 16. mesto, Miha Dovžan pa je moral enkrat v kazenski krog, tako da ga je Nemec na koncu ujel in prehitel za cel krog. Po pravilih je morala Slovenija zapustiti tekmovanje, podobno kot še šest drugim ekip.


Na tekmi so zmagali Nemci pred Italijani in Norvežani. Pred tem je med mešanimi pari prepričljivo slavila Francija s številko ena svetovnega biatlona Martinom Fourcadom in tretjo damo svetovnega biatlona Marie Dorin-Habert. Druga sta bila Avstrijca in tretja Norvežana.

Tekma štafet mešanih parov je od lani nova disciplina v svetovnem pokalu. Dekleta morajo preteči 6 kilometrov in opraviti dva strelska postanka, fantje pa prav tako, a tečejo dva kroga v skupni dolžini 7,5 kilometrov. Disciplina sicer ni na programu svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger.

Karavana svetovnega pokala se bo iz Canmora preselila v ameriško zvezno državo Maine oziroma v Presque Isle tik ob kanadski meji, tekma pa bo tudi zadnja pred marčevskim svetovnim prvenstvom na Norveškem.

Značke: biatlon, canmore

Članki iz rubrike