Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 11. 2018,
13.55

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Slovan Bratislava liga KHL Žiga Jeglič

Petek, 16. 11. 2018, 13.55

5 let, 5 mesecev

Niso odplačali dolgov lanske sezone

Finančna nedisciplina Slovakov se nadaljuje: kazen za Slovan Žige Jegliča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Žiga Jeglič | Vodstvo Slovana, h kateremu se je pred tednoma vrnil Žiga Jeglič, je prejelo kazen. Dokler dolgovi ne bodo odplačani, klub ne more računati na nove igralce. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo Slovana, h kateremu se je pred tednoma vrnil Žiga Jeglič, je prejelo kazen. Dokler dolgovi ne bodo odplačani, klub ne more računati na nove igralce.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo kontinentalne hokejske lige je zaradi dolgov iz pretekle sezone diskvalificiralo vodstvo slovaškega kolektiva Slovana iz Bratislave, za katerega igra povratnik v tekmovanju Žiga Jeglič, in mu prepovedalo podpise pogodb z novimi igralci.

Da izplačila Slovana iz Bratislave znajo zamujati, sta v preteklosti na svoji koži okusila tudi slovenska napadalca Žiga Jeglič in Rok Tičar. Prvi se je na Slovaško vrnil po odsluženi kazni zaradi dopinga na olimpijskih igrah v Pjongčangu, drugi je trenutno brez kluba.

Finančna disciplina slovaškega kluba, ki ima sicer odlično obiskanost domačih tekem, se, kot kaže, ni pretirano izboljšala. Že pred novo sezono so možje na vodilnih mestih kontinentalne hokejske lige Slovan opozorili, da bo v tekmovanju lahko sodeloval, le če bo poplačal igralce za zadnjo sezono.

Žiga Jeglič
Sportal Žiga Jeglič po odsluženi kazni in 259 dneh spet zaigral

Brez novih okrepitev

Gorenjec je ob četrtkovi zmagi nad svojim nekdanjim moštvom Neftehimikom zadel prvič po vrnitvi v Slovan. | Foto: Sportida Gorenjec je ob četrtkovi zmagi nad svojim nekdanjim moštvom Neftehimikom zadel prvič po vrnitvi v Slovan. Foto: Sportida

Slovakom se je uspelo zadržati v KHL, a obljube niso držali. Dolgovi iz zadnje sezone so ostali, v ligi KHL pa so zdaj delno udarili po mizi. Diskvalificirali so predsednika Juraja Širokega in podpredsednika Juraja Širokega mlajšega. Ob tem so klubu prepovedali kakršnokoli registracijo novih igralcev, poročajo ruski mediji. Enaka kazen je oktobra doletela vodstvo Admirala Vladivostoka.

Kot zadnji se je slovaški ekipi tako pridružil Jeglič, ki je pred slabim mesecem odslužil osemmesečno kazen zaradi dopinškega prekrška z olimpijskih iger v Pjongčangu. Tridesetletnik je odigral štiri tekme in v četrtek ob zmagi nad Neftehimikom Nižnekamskom, za katerega je igral še pozimi, k zmagi s 3:2 prispeval prvi zadetek po vrnitvi (1:0). Slovan, ki je prekinil niz treh porazov, zaseda deseto mesto zahodne konference. Dve točki za osmim, ki po rednem delu vodi v končnico. Na zahodu vodi CSKA Moskva, najbolje v ligi pa gre Avtomobilistu Jekaterinburgu.

Saboličevi na mestih za končnico

V ligi KHL nastopa še en slovenski napadalec, Robert Sabolič, ki se s Torpedom iz Nižnega Novgoroda drži na šestem mestu vzhodne konference. Gorenjec se je na 27 tekmah podpisal pod sedem zadetkov in tri podaje.

Preberite še:

HK Olimpija
Sportal Jeseničani nadaljujejo zbiranje zmag, Olimpija pa porazov
Žiga Jeglič
Sportal Uradno: Žiga Jeglič se vrača. Navijači navdušeni.

 

 

Ne spreglejte