Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.05.2017 13:29:14

Uspešna vrnitev Hercogove na igrišča

Reuters
Slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je bila zaradi poškodb prisiljena izpustiti prvo polovico sezone, se je uspešno vrnila na teniška igrišča. V prvem krogu kvalifikacij za odprto prvenstvo Francije je 26-letna Mariborčanka v Parizu s 3:6, 6:4 in 6:4 premagala šest let mlajšo domačinko Harmony Tan.

Potem ko je uvodni niz dobila Tanova, je Hercogova zaigrala bolje in si z zmago v drugem nizu priigrala še odločilni niz. Tega je odlično začela, povedla že s 4:0, a se je nato tekmica približala. Pri vodstvu s 5:3 je Slovenka servirala za dvoboj, a ji je tekmica odvzela začetni udarec in znižala zaostanek na 4:5. Hercogove to ni zmedlo in je dvoboj končala z "breakom" za zmago s 6:4 v tretjem nizu.

Hercogovo, ki jo, kot pravi, na Pariz vežejo lepi spomini, v drugem krogu kvalifikacij čaka Kazahstanka Zarina Dijas, 182. igralka z lestvice WTA.



Že pred tem sta v kvalifikacijah za Roland Garros obstali dve slovenski teniški igralki Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek; obe sta izgubili dvoboja 1. kroga.

Danes dvoboj 2. kroga kvalifikacij čaka še Blaža Kavčiča, 17. nosilca, ki ga bo na drugi strani mreže čakal domačin Maxime Hamou.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike