favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maribor na pragu jeseni v Evropi!

Deli na:
Maribor na pragu jeseni v Evropi!

Foto: Grega Wernig

Po zmagi nad Zrinjskim Mariborčane v tretjem predkrogu lige prvakov čaka islandski Hafnarfjördur - če ga preskočijo, jim je jesen v Evropi zagotovljena.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev: 10.000, sodniki: Nilsen, Groenvik in Isaksen (vsi Norveška).
* Strelca: 0:1 Todorović (7.), 1:1 Viler (27.).
* NK Maribor: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha, Pihler, Hotić (od 65. Mešanović), Ahmedi, Bajde, Zahović (od 66. Tavares).
* Zrinjski Mostar: Pirić, Galić, Jakovljević, Katanec, Stojkić, Pezer (od 86. Mulahusejnović), Perišić (od 70. Ćavar), Jović, Filipović (od 81. Kukoć), Todorović, Bilbija.
* Rumeni karton: Bilbija.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so si lepo popotnico pred današnjim nadaljevanjem pripravili že na gostovanju v Mostarju, kjer so po golih Luke Zahovića in Marcosa Tavaresa slavili zmago z 2:1. Tokrat domači niso najbolje začeli, a jih neodločen izid vodi v tretji predkrog, ki jim tako že zagotavlja dodatne evropske jesenske tekme.

Gostje so hitro začeli ofenzivo na mariborski gol, kar se jim je tudi obrestovalo. Mostarsko moštvo je v vodstvo prišlo že v 7. minuti, ko je Jasmin Handanović v boju za žogo trčil s Tonijem Jovićem, ki ga je ob tem tudi nekoliko poškodoval, norveški sodnik Ola Hobber Nilsen je pustil prednost, Ognjen Todorović pa je z žogo med nogami mariborske obrambe gostom zagotovil pomemben gol.


Mariborčani so imeli nevaren napad v 13. minuti, a je bil gostujoči vratar Kenan Pirić v skoku najvišji in je žogo uspešno izbil. V 24. minuti je po dolgi podaji sam v napadu poskusil Luka Zahović, pri čemer ga je dobro oviral Matija Katanec, tako da Zahović ni dobro zadel žoge za zaključni strel, ki je tako končal mimo vrat.

Nalet domačih pa je v 27. minuti le kronal Mitja Viler. Primorec v vijoličastem dresu je s pravim evrogolom s kakšnih 25 metrov (priznal je, da je nameraval podati) lobal gostujočega vratarja in s strelom v "malo mrežico" poravnal izid.

Drugi polčas so spet bolj napadalno začeli gostje, ki so lovili gol priključka. V prvih sedmih minutah drugega dela so imeli dva lepa poskusa in kot, a terenske premoči niso kronali z zadetkom. V 58. minuti sta pred hercegovskimi vrati lepo kombinirala Valon Ahmedi in Dino Hotić, a je slednji meril premalo natančno.

Dvojna mariborska menjava v 65. minuti je nekoliko razigrala domače nogometaše, a tudi Zrinjski ni popuščal. Predložek Ahmedija v 74. minuti je znova dobro izbil Pirić. Na drugi strani je bil dve minuti kasneje nekoliko prekratek Nemanja Bilbija, ki se je sam znašel pred Handanovićem. V 78. minuti je bil pred mostarskimi vrati sam Marcos Tavares, ki pa je po obratu s kakih osmih metrov meril nekaj centimetrov mimo desne vratnice Zrinjskega.

V 88. minuti je imel lepo priložnost Jasmin Mešanović, nekdanji igralec Zrinjskega, ki pa je na robu kazenskega prostora slabo zadel žogo.

Mariborčane zdaj v boju za skupinski del evropskih tekmovanj čaka še ena ovira, na papirju nekoliko nižja, saj se bodo v tretjem predkrogu pomerili z islandskim Hafnarfjördurjem. V primeru uspeha v četrtem predkrogu bodo igrali v ligi prvakov, v primeru neuspeha pa v evropski ligi.