Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
6 14.11.2018 10:47:12

Iličić NOČE IGRATI POD KEKOM? To je Josipov odgovor, ki ste ga čakali! In to KAKŠEN ODGOVOR!

Martin Metelko
Na dolgo in široko smo se pogovarjali s slovenskim reprezentantom Josipom Iličićem, ki se je izkazala za osebo brez dlake na jeziku. Tudi o Matjažu Keku in njunem domnevnem sporu.

Pred zadnjo tekmo ste dejali, da želite, da odgovornost prevzamejo igralci. Da vam ne bi bilo všeč, če bi prišlo do odstavitve selektorja, do česar pa je nato vendarle prišlo. Kaj pravite zdaj?
Vedno bom trdil, da smo krivi igralci. Podpiral sem selektorja in podpiram ga še vedno, zame smo krivci mi. Morda nam ne bo dovolj, tudi če bo naslednji selektor Pep Guardiola. In dejansko nam ne bo dovolj, če ne bomo popravili stvari na igrišču, za katere vsi skupaj dobro vemo, da jih moramo popraviti. Mi smo edina pot, kajti lahko menjaš selektorja, v Sloveniji pa je zelo težko zamenjati 30 igralcev.

Z Guardiolo se verjetno ne bodo uspeli dogovoriti … S kom pa mislite, da se bodo?
Ne razmišljam o tem. Kdor bo, pač bo. Verjamem, da se bodo tisti, ki so za to odgovorni, odločili pravilno. Zame je pomembno, da smo na zadnji tekmi pokazali napredek in da naredimo dodatne izboljšave, pri katerih nam ne more pomagati nihče, zgolj sami sebi.

Kaj pa, če se vrne Matjaž Kek?
Velja popolnoma enako, pomembni bomo mi, najpomembnejši bomo mi, čudežev brez nas ne more narediti nihče.



Bolj sem mislil, kaj bo to pomenilo za vas? Slišati je mogoče tudi govorice, da vam ne bi bilo všeč, če bi se vrnil. Da morda celo ne bi želeli igrati pod njim …
Neee, kje pa, to pa res nikakor ne drži. Nobenih težav ne bi imel z njim, niti najmanjših. Garantiram. Ne pravim, da v preteklosti nisem imel svojih muh s kakšnim selektorjem, a sem jih pustil daleč za seboj. Prihajam zaradi sebe, prihajam z željo igrati za Slovenijo, prihajam z željo igrati zase in za ljudi. Ne igram za selektorja in ne bom igral za selektorja, kdorkoli bo – bom pa pod katerimkoli selektorjem igral za svoje in naše cilje.

Ste prebrali, da se vam je – verjetno lahko rečem tako – opravičil za vajino skupno reprezentančno obdobje leta 2011? Pravi, da je eden od krivcev za to, da ste Sloveniji doslej dali manj od vaših realnih sposobnosti in da vas ni izstrelil, ko bi vas moral.
Če tako pravi, potem prevzema svoj del odgovornosti. Tako kot jo prevzemam jaz, pa naj gre za Keka, Katanca ali kaj tretjega. Tedaj se je odločil, kot se je odločil – ni mi bilo lahko, a sem potrpel, verjel vase, imel vizijo. On me takrat ni videl v svojih načrtih, vesel sem, da danes misli, da bi me moral videti. Je pa za današnjo sliko to v vsakem primeru nepomembno.

CELOTEN INTERVJU Z JOSIPOM ILIČIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Galerija

Članki iz rubrike