Šport > Nogomet
62 ogledov

Čistka pri Cityju se je že začela

manchester city pep guardiola EPA
Po meuspešni sezoni se pri Manchester Cityju, ki ga vodi Pep Guardiola, obetajo velike kadrovske spremembe.

Angleški nogometni prvoligaš Manchester City je začel obljubljeno "čistko" po koncu sezone. Vodstvo kluba, ki je v prvi sezoni pod vodstvom Pepa Guardiole ostal brez lovorike, se je po Argentincu Pablu Zabaleti zahvalilo še peterici.

Tako so svoje igranje za City končali še Španec Jesus Navas, Francoz Gael Clichy, izkušeni Yaya Toure, vezist iz Slonokoščene obale, francoski branilec Bacary Sagna in vratar Willy Caballero.

Enaintridesetletni Navas je v elitni angleški ligi zbral več kot 100 nastopov v štirih letih, zadel pa je štirikrat. Prav tako 31-letni Clichy je bil pri Cityju šest let, pred tem je igral za Arsenal, tako kot tri leta starejši rojak Sagna. Prav tako 34-letni Yaya Toure je leta 2010 prišel iz Barcelone, še leto starejši vratar Caballero pa je leta 2014 prestopil iz Malage.

Mandžo ostaja v Torinu

Hrvaški nogometni napadalec Mario Mandžukić pa je podaljšal pogodbo s torinskim Juventusom. Kot so sporočili iz kluba, se je Mandžukić dogovoril za podaljšanje do leta 2020. Enaintridesetletni Hrvat je imel vse do prestopa iz madridskega Atletica 2015 eno ključnih vlog v torinski zasedbi, ki jo vodi Massimiliano Allegri.

"Mario je eden simbolov te ekipe in bo še naprej," so zapisali pri Juventusu glede Mandžukića, ki bi se mu prejšnja pogodba iztekla 2019.

Mandžukić je v 84 nastopih za Juventus dosegel 23 golov v vseh tekmovanjih in je ekipi pomagal do rekordnega šestega zaporednega naslova italijanskega prvaka ter do pokalnega naslova, 3. junija pa ga s soigralci čaka še finale lige prvakov v Cardiffu proti Realu Madridu.

Totti potrdil slovo od Rome, a ...

Legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti je na družbenem omrežju Facebook potrdil, da bo nedeljska prvenstvena tekma med Romo in Genoo njegova zadnja v dresu rimske ekipe, za katero igra že vso kariero. Ni pa potrdil, da ne bo nadaljeval igranja nogometa.

francesco totti | Avtor: EPA EPA

"Na tekmi Roma - Genoa 28. maja bom zadnjič nosil dres Rome. Ne morem vam v zgolj nekaj besedah povedati, koliko so mi pomenile, koliko mi pomenijo in koliko mi bodo vedno pomenile te Romine barve," je dejal 40-letni nogometaš.

To sporočilo je spodbudilo namigovanja, da ne bo še nehal igrati, čeprav mu športni direktor Rome Monchi ponuja delo v klubu. "Moja ljubezen do nogometa ni nič opešala. To je strast, moja strast. Tako je globoka, da si ne zamišljam, da je ne bi več polnil. Od ponedeljka naprej bom pripravljen. Pripravljen na nov izziv," je še dodal. Njegove besede za nekatere pomenijo, da razmišlja o ponudbah drugih klubov, predvsem Miamija v ZDA in nekaterih iz arabskega sveta.

Totti bo sicer danes povabil soigralce na večerjo, tri dni preden bo odigral svojo 619. tekmo v Serie A. Totti se je prvi ekipi rumeno-rdečih pridružil v sezoni 1992/93 in debitiral 16. marca 1993. V elitni italijanski ligi je dosegel 250 zadetkov in skupno 307 v 25 sezonah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.