Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Čudežni Slovenec" Luka Dončič je v Milanu eksplodiral!

Deli na:
"Čudežni Slovenec" Luka Dončič je v Milanu eksplodiral!

Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski reprezentant Luka Dončić je prikazal novo izjemno predstavo, njegov madridski Real pa je dosegel tretjo zmago v evroligi.

Dončić je za zmago nad italijanskim Milanom s 100:90 v 27:25 minute prispeval 27 točk, osem skokov, pet podaj in tri ukradene žoge, tekmo pa je končal s statističnim indeksom 41.

Slovenski reprezentant je že v uvodni četrtini dosegel 10 točk, dva skoka in tri podaje, večji del druge četrtine pa mu je trener Pablo Laso namenil premor. Njegova poteza je bila "zatišje pred nevihto", Dončić je namreč v tretji četrtini zablestel na madridskem parketu in z atraktivnimi potezami gledalce dvignil v prave višave, tekmece pa spravljal v obup.

V tej sezoni še noben igralec na stari celini ni dosegel tako visokega statističnega indeksa, kot ga je imel Dončič na včerajšnji tekmi. "Vsi smo igrali srčno in se do konca borili, ob takšnem pristopu pa smo si zmago tudi v celoti zaslužili," je takoj po zmagi dejal "čudežni Slovenec".

Ob madridskem Realu so do tretje zmage prišli tudi košarkarji iz moskovskega Himkija in pirejskega Olympiacosa. Prvi so na domačem parketu premagali srbsko Crveno zvezdo s 85:78, drugi pa v gosteh izraelski Maccabi iz Tel Aviva z 69:68.

V sredo bo na veliko sceno stopil tudi slovenski reprezentant Aleksej Nikolić, njegov Bamberg bo gostoval v španski Malagi. Drugi pari so CSKA Moskva - Panathinaikos, Fenerbahče - Anadolu Efes in Baskonia Vitoria - Valencia.