Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
17.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HD-film DKino SiOL TV Jennifer Lawrence Michael Fassbender James McAvoy Bryan Singer superjunaki Marvel Možje X

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 17.08

6 let, 6 mesecev

Novo v videoteki DKino na SiOL TV!

Možje X: Apokalipsa (X-Men: Apocalypse)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Možje X: Apokalipsa

Šesti del izjemno uspešne superjunaške franšize, v katerem se mutanti pod vodstvom Profesorja X postavijo po robu prvemu in najmogočnejšemu mutantu – nesmrtnemu Apokalipsu.

ZDA/2016/137 min.
Režija: Bryan Singer
Igrajo: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,2/10

Prvi in najmočnejši mutant, nepremagljivi in nesmrtni Apokalipsa, je po tisočletnem ujetništvu znova osvobojen leta 1983. Besen, ker mutanti ne veljajo več za bogove, zbere moštvo najmočnejših svoje vrste, tudi zlomljenega Magneta.

Njegov namen je uničiti človeštvo in vzpostavil nov svetovni red, ki bi mu vladal sam. Da bi preprečili globalno uničenje, popeljeta Raven in Profesor X ekipo mladih Mož X v epski boj z na prvi pogled nepremagljivim nasprotnikom.


V videoteki DKino si lahko ogledate tudi prve štiri dele franšize Možje X!


Možje X: Apokalipsa | Foto:


Zanimivosti:

• Po besedah scenarista filma Simona Kinberga se z Apokalipso končuje zgodba o izvoru Mož X, ki se je začela s Prvim razredom (2011) in nadaljevala z Dnevi prihodnje preteklosti (2014).

Bryan Singer je zaradi snemanja filma Superman se vrača zavrnil režijo tretjega dela franšize, podnaslovljenega Zadnji spopad (2006), je pa zato v Apokalipsi uporabil nekatere zamisli, ki jih je razvil med pripravami na Zadnji spopad.

• Podnaslov filma bi se moral glasiti tako kot naslov stripa, na katerem ta temelji – Doba apokalipse. Ustvarjalci so se za spremembo odločili zato, ker so se želeli izogniti primerjavam s filmi, kot sta Maščevalci: Ultronova doba in Transformerji: Doba izumrtja.

Možje X: Apokalipsa | Foto:

James McAvoy si je za vlogo Charlesa Xavierja/Profesorja X pobril glavo. To si je želel narediti vse od takrat, ko je bil prvič izbran za vlogo.

• Apokalipsa/En Sabah Nur (Oscar Isaac) se je svetu prvič predstavil v peti številki stripa X-Factor, ki je izšla maja 1986. Film Možje X: Apokalipsa je prispel v kinematografe na 30. obletnico tega stripa.

• Za vlogo glavnega zlikovca se je ob Isaacu (Vojna zvezd: Sila se prebuja) potegoval še Idris Elba, zvezdnik filmov Prometej in Ognjeni obroč.

• Serija filmov o Možeh X se bo prihodnje leto nadaljevala z novim filmom o Wolverinu. To bo že deseti celovečerec o Marvelovih mutantih in tretji samostojni film o tem junaku. Edini drugi mutant, ki je do zdaj nastopil v lastnemu celovečercu, je Deadpool.

Napovednik filma Možje X: Apokalipsa:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte