Slovenski odbojkarji na evropskih igrah?

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca ima lepe možnosti za nastop, saj je prva v čakalnici.

Objavljeno
30. oktober 2014 16.31
ODBOJKA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca ima lepe možnosti, da prihodnje leto nastopi na krstni izvedbi evropskih iger v Bakuju, nekakšne celinske različice olimpijskih iger, ki bodo potekale vsaka štiri leta. Na odbojkarskem turnirju med 13. in 28. junijem v dvorani Crystall Hall bo zaigralo 12 izbranih vrst, Slovenija je zaenkrat prva v čakalnici.

Mesto na moškem turnirju imajo sicer zagotovoljeno Azerbajdžan kot domačin, najboljših devet ekip z evropske lestvice (Rusija, Italija, Srbija, Poljska, Bolgarija, Nemčija, Francija, Finska in Belgija) ter Slovaška in Turčija, ki sta v zadnjih štirih sezonah evropske lige zbrali največji koeficient. Pri ženskah naj bi v Bakuju nastopile zasedbe Azerbajdžana, Rusije, Srbije, Italije, Turčije, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Belgije, Hrvaške, Bolgarije in Romunije.

Glede na izjemno natrpan urnik v prihodnjem letu (svetovna in evropska liga, evropsko prvenstvo in njegove kvalifikacije, svetovni pokal), obstajajo velike možnosti, da se bo katera od reprezentanc odpovedala nastopu na evropskih igrah, s čimer bi mesto med udeleženci našla Slovenija, v čakalnici pa so še Češka, Nizozemska, Portugalska, Španija, Grčija, Estonija, Črna gora in Makedonija. V ženski konkurenci naša dekleta v Bakuju ne bodo tekmovala.