Šport > Nogomet
277 ogledov

Navijaški nemiri terjali smrtno žrtev

Vasco da Gama Flamengo neredi
1/6
EPA
Brazilski nogomet so pretresli nemiri na mestnem derbiju.

Ena oseba je izgubila življenje, dve pa sta bili ranjeni s strelnim orožjem, se glasi policijsko poročilo po neredih, ki so sledili nogometni tekmi brazilskega prvenstva med Vascom de Gamo in Flamengom.

Neredi so se začeli takoj po koncu tekme, ki jo je domači Vasco de Gama izgubil z 0:1. Nezadovoljni gledalci so najprej igralce na zelenici obmetavali z najrazličnejšimi predmeti, med njimi tudi doma narejeno pirotehniko, na kar je policija odgovorila s solzivcem in vodnimi topovi. Igralci obeh ekip so se morali skriti v kot stadiona, kjer jih navijači niso mogli doseči.

Incidenti so se nato preselili na okoliške ulice. Ena oseba je bila ustreljena v prsi in je umrla na poti v bolnišnico, dve drugi pa sta strelne rane dobili v noge.

Brazilsko prvenstvo je znano po visoki stopnji nasilja; februarja je na tekmi med Botafogom in Flamengom umrl 28-letni navijač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.