Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
9. 6. 2017,
8.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Petek, 9. 6. 2017, 8.50

6 let, 6 mesecev

Na EuroBasket potujejo …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Po dveh pripravljalnih tekmah s Črno goro, ki sta se končali s slovenskima porazoma, je selektor ženske članske košarkarske reprezentance Damir Grgić določil seznam potnic na evropsko prvenstvo na Češkem.

Damir Grgić je določil potnice v Prago. | Foto: Sportida Damir Grgić je določil potnice v Prago. Foto: Sportida

"Žrtvi" zadnjega selektorjevega reza pred zgodovinskim prvim nastopom Slovenije na ženskem evropskem prvenstvu (16.-25. junij) sta bili Eva Rupnik in Ana Ljubenović. "Za predano delo v pripravljalnem obdobju se jima zahvaljujem. Tako za mene kot za celoten strokovni štab je bila to zelo težka odločitev, vendar na evropsko prvenstvo lahko odpotuje le 12 igralk," je odločitev komentiral selektor Damir Grgić, ki je tako oblikoval ekipo, s katero bo prihodnji teden odpotoval v Prago na EuroBasket.

Slovenija na EuroBasketu 2017

Rebeka Abramovič (Triglav Kranj), Nika Barič (Ekaterinburg), Maja Erkić (Szekszard), Shante Marie Evans (Girona), Tina Jakovina (Vicenza), Eva Lisec (Szekszard), Teja Oblak (Good Angles Košice), Larisa Ocvirk (Celje), Sandra Piršič (Szekszard), Annamaria Prezelj (Celje), Tina Trebec (Neftochimis) in Živa Zdolšek (Triglav Kranj).

"Celjanka" Shante Evans bo kariero nadaljevala v Gironi. Še pred tem pa jo čaka prvi nastop za Slovenijo na EuroBasketu. | Foto: Sportida "Celjanka" Shante Evans bo kariero nadaljevala v Gironi. Še pred tem pa jo čaka prvi nastop za Slovenijo na EuroBasketu. Foto: Sportida

Črnogorsko opozorilo

Slovenke na Češkem čaka zahtevno delo, saj bodo skupaj s Francijo, Grčijo in Srbijo domovale v skupini smrti. Grgićeve izbranke vseeno verjamejo, da si lahko izborijo vsaj tretje mesto in tako napredovanje v drugo fazo tekmovanja. Selektor pa ob tem opozarja, da ekipo v zadnji fazi priprav čaka še kar nekaj dela.

"S pripravljalnimi tekmami sem lahko zadovoljen. Tekma s Črno goro je pokazala, kaj moramo še popraviti v zadnjem tednu pred evropskim prvenstvom. Naredili bomo vse, da pridemo na Češko v najboljši možni formi," pravi Grgić, ki je med pripravami vknjižil šest zmag (po dvakrat nad Madžarsko in Turčijo in po enkrat nad Poljsko in Hrvaško) ter dvakrat priznal premoč Črnogorkam.

Ne spreglejte