Naporno leto

Naši pevki so na pomoč priskočili gasilci

Teja Pelko
11. 1. 2018, 20.30
Deli članek:

Nuša letos praznuje 20. obletnico samostojne glasbene poti, ki jo bo zaznamovala z ravno toliko koncerti po vsej Sloveniji in razstavo svojih najvidnejših oblek iz tega obdobja v Viteški dvorani Posavskega, kjer je svojemu Frenku dahnila večni da.

lLast izvajalke
Nuša letos praznuje 20. obletnico samostojne glasbene poti.

Brežičanka se bo po zelo napornem koncertnem decembru za nekaj dni odpravila v toplice, da si bo nabrala novih moči, še pred tem pa je posnela novi spot za aktualni singel z naslovom Naj mi dež napolni dlan.

Last izvajalke
Matevž s soplesalko Klaro Koprivec

V njem nastopajo njen sin Matevž s soplesalko Klaro Koprivec, s katero nastopata tudi v muzikalu Vesna, ter njena prijatelja Zina in Tomaž Rodman. »Spot smo posneli v najverjetneje najbolj deževnem tednu decembra, ravno prav glede na naslov pesmi, vendar je bilo za režiserja Nika Kara še vedno premalo dežja, tako da so nam na pomoč priskočili gasilci iz Dravelj, za kar se jim iskreno zahvaljujem,« je povedala Derenda, ki zaradi snemanja spota v dežju in nizkih temperatur na srečo ni zbolela.

TRNOVA POT

Pesem Naj mi dež napolni dlan govori o trnovi poti. »Ni vse tako bleščeče, kot je videti navzven. Na odru in v javnosti se vedno smejimo, smo dobre volje, ljudje mislijo, da nam je vedno samo lepo in da nimamo problemov, v ozadju pa imamo kdaj pa kdaj vse prej kot dobre trenutke, veliko je padcev in čustvenih bojev, smo utrujeni, izčrpani, neprespani. Pot je gotovo večkrat zelo težka in kot pesem dobro opisuje, tudi trnova,« je o skladbi povedala pevka.