Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

mu
mu
0 26.05.2017 14:37:12

Dobre novice iz tabora Valentina Rossija: Brez zlomov in resnih poškodb

Reuters
Rimini in njegova okolica trenutno motociklistom ne prinašata sreče. Potem ko je v tragični nesreči preteklo sredo tam življenje izgubil Nicky Hayden, se je na treningu pri vožnji z motokrosom v četrtek zvečer ponesrečil še Valentino Rossi.

Italijan je treniral na dirkališču Cavallara v Mondaviu v provinci Pesaro Urbino in pri tem grdo padel. Utrpel je poškodbe prsnega koša in trebuha, zaradi česar so ga morali odpeljati v bolnišnico. Italijan je na omenjeni progi večkrat treniral, po prvih poročilih italijanskih medijev pa je uspel sam priti do rodne Tavullie, od koder so ga z avtom pripeljali do bližnje bolnišnice.


Iz njegovega moštva Yamahe v razredu MotoGP so sprva sporočili: "Odpeljali so ga v bolnišnico na podrobnejše preglede, kjer so zdravniki ugotovili, da ima lažje poškodbe prsnega koša in trebuha. Rossi nima nobenega zloma na telesu in tudi nobene druge resne poškodbe. Zdravniki bodo opravili še nekaj pregledov." Njegova mati Stefania je medijem sporočila, da je njen sin v redu, nasmejan ter da počiva. Večjih preglavic pa nima. Če bodo dodatni pregledi pokazali, da ni nič resnejšega, bo lahko že jutri zapustil bolnišnico.

Za zdaj ni jasno, ali bo lahko 38-letnik iz Tavullie nastopil na domači dirki v Mugellu, ki bo na sporedu naslednji konec tedna. Zaradi lažjih poškodb pa ni veliko možnosti, da bi moral priljubljeni Italijan izpustiti domači spektakel na eni najlepših stez na svetu, kar bi bil sicer hud udarec v boju za naslov prvaka razreda v razredu motoGP.

Članki iz rubrike